İsmail Koncuk'tan Maliye Bakanlığı Tepkisi

İsmail Koncuk'tan Maliye Bakanlığı Tepkisi

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın bugün gerçekleştirilen yeni müfredat açıklamasında değindiği 2017 yılı öğretmen atamalarında topu maliye bakanı Naci Ağbal'a atması sonrası Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bugün yaptığı basın toplantısı ile eğitimde yeni müfredatın detaylarını paylaştı.Basın mensuplarının hala detayları açıklanmamış olan 2017 yılında atanacak öğretmenlere ayrılan kontenjanın ne kadar olduğu konusundaki sorusuna yaptığı açıklama ile cevabın Maliye Bakanı Naci Ağbal ile yapılacak görüşmede netlik kazanacağını söylemesi sonrası TES Genel Başkanı İsmail Koncuk tarafından tepki ile karşılandı.

MEB Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklaması;

'Şuanda buna cevap vermek mümkün değil. Çalışma ve Maliye ile bir araya gelip konuşacağız. Toplam 60 bin atama olacak ama bunların içinde Polis, sağlıkçı gibi atamalarda olacak. Bunların dağılımını henüz yapmadık''dedi.

Bu açıklamaya tepki gösteren Sayın İsmail Koncuk MEB öğretmen atamalarında ağırlığı Maliye Bakanlığı'na bırakmamalıdır dedi.İşte o açıklama

MEB Şubat'ta atama konusunda ağırlığını koymalı, meydanı Maliye Bakanlığına bırakmamalıdır.Sy.Yılmaz öğretmen ihtiyacı için bastırmalıdır.Sy Naci Ağbal'dan cevap bekliyoruz, Şubat'ta öğretmen ataması var mı, yok mu?Bu konuda verdiğiniz farklı cevaplar size yakışmıyor Sy Bakan.MEB'in Şubat'ta atama istediğini biliyoruz, anlaşılan bu konuda tek engel Sy.Naci Ağbal'dır.Tam 96 bin öğretmen açığından haberdar mısınız?



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.