Haksızlığa Kapı Açan Mülakatı Nasıl Adaletli Hale Getirebilirsiniz ?

Haksızlığa Kapı Açan Mülakatı Nasıl Adaletli Hale Getirebilirsiniz ?

KamuAjans.Com-Ekim ataması döneminde KPSS'ye giren bir çok öğretmen adayı haksızlığa uğradı.Özellikle de Lise Matematik Öğretmenliği mezunları, gerek dershane öğretmenlerine verilen çok sayıda sınavsız kontenjan gerekse son sıralarda mülakata hak kazanıp ilk sıralara yerleşen büyük mağduriyetlere sebep oldu.

 Peki bundan sonra adaleti sağlamak için neler yapılabilir.

Mülakata girip atanamayan ama yüksek mülakat puanlarıyla sınırda kalanlar artık mülakat puanlarını kabullendiler bu mülakata girip atanamayanların yeniden mülakata girmemeli yani puanları değiştirilmemeli.

Mülakata çağrılan ve tercih yapmaya hak kazananların bu elde ettikleri mülakat puanıyla kasım da yen bir atama yapılmalı.Dershanecilere verilen kontenjanın fazlalığı nedeniyle en mağdur branş olan Lise Matematik öğretmenlerine kasım aramasında tatmin edici bir kontenjan verilmeli.

İkincisi yeni atama döneminde İLK DEFA mülakata çağrılanlara mülakat komisyonları sadece öğretmen olabilir yada olamaz diye karar verebilmeli,öğretmen olabilir kararı verilenlere ''KPSS'den Aldığı Puan Mülakat Puanı Olarak Verilmeli''.Dikkat edelim ki bu puanlama şekli sadece ilk defa mülakata gireceklere yapılmalı, mülakata girmiş olan kişilere tekrar mülakat puanı verilirse yine alt sıralardan bir çok kişi yüksek paun alanları MAĞDUR edecektir,ayrıca yeni mülakat puanı verildiğinde önceki mülakat sonucuyla uyuşmadığında liyakat olmadığı ortaya çıkar bu nedenle;

Son olarak mülakata girmiş öğretmenlerin mülakat puanlarına dokunulmadan yeniden mülakata çağrılamadan ve bundan sonraki atama döneminde ilk defa mülakata girecek öğretmenlere ise mülakat komisyonlarının ÖĞRETMEN OLABİLİR/OLAMAZ kararı vermelerinden sonra ÖĞRETMEN OLABİLİR kararı alan kişilere ise KPSS puanı değiştirilmeden verilmeli ki tüm Türk halkının nezdinde haksızlık önlenmiş olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.