Dershane Öğretmenlerine Şubat Atamasında Ek Kadro Verilecek Mi?

Dershane Öğretmenlerine Şubat Atamasında Ek Kadro Verilecek Mi?

Kamuajans.com - 10 Ekim 2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından, dershane ve etüt eğitim merkezlerinde çalışmış olan ve ilgili şartları taşıyan öğretmenlerin atamaları yapılmış olup,bu atamalar neticesinde;

Kamuajans.com - 5000 olarak belirlenen toplam kadrodan 1300 civarında kadro boş kalmıştır. Sözlü mülakatı geçen birçok branş öğretmeninin tamamı atanırken; Felsefe, Matematik, Fizik, Tarih branşlarında başvuru yapan öğretmenlerden açıkta kalanlar olmuştur. Yapılan bu atamada en sıkıntı yaşayan alan da "Felsefe" olmuştur. Felsefe alanında 538 öğretmen başvuruda bulunmuş 100 öğretmen atanabilmiştir.

Kalan 438 öğretmenin, kısaca %82 gibi bir oranın ataması yapılamamıştır. Birçok öğretmen arkadaşım işsiz yada atanamadığı için çalıştıkları kurumlarda yüksek sömürü altındadır. Sözlü mülakatı geçen 438 felsefe branşındaki bu öğretmenler, dershane ve etüt eğitim merkezlerinde yıllarca "Rehber Öğretmen" olarak görev almıştır.

Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama sisteminde ve hizmet cetvellerimizde de sabittir.

Bunun yanı sıra bizler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Özel okul, dershane ve etüt eğitim merkezlerinde Rehber Öğretmen olarak görev alabilmek için 2003,2005,2010,2015 ve en son 2017 tarihlerinde hizmet içi eğitimlerle "Ölçme Değerlendirme ve Rehberlik" Sertifikaları almış bulunmaktayız. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yaklaşık 11 bin civarında öğretmen açığı bulunan rehberlik alanına, yıllarca bu alanda hizmet vermiş dershane rehber öğretmenlerinin de atamasının yapılması yönündedir.

Bu hususta atama şartlarını taşıyan tüm dershane felsefe öğretmenlerinin ,verilmesini arzu ettiğimiz ek kadro ile MEB'e Rehber Öğretmen olarak atanmasını istiyoruz... 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.