Dershane Öğretmenleri Şubat Atamasında Boş Kalan Kadrolara Atanacak Mı?

Dershane Öğretmenleri Şubat Atamasında Boş Kalan Kadrolara Atanacak Mı?

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarını açıklamasının üzerinden yaklaşık 3 aya yakın bir zaman geçti ama hala ses yok. MEB tarafından yapılan atama sonucuna göre dershane öğretmenlerine ayrılan 5 bin kadrodan, bin 496 tanesi boş kaldı. Peki boş kalan kontenjanlara atama yapılacak mı?

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı 18 bin 506 sözleşmeli öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağını belirtmiş ve 20 binden 5 bin kadronun dershane ve etüt merkezlerinde çalışan öğretmenlere ayırıldığını açıklamıştı. 5 bin kadrodan Bin 496 kadro boş kaldı. Boş kalan sözleşmeli pozisyonlara MEB'in atama yapıp yapmayacağı hala merak ediliyor. 18 bin 506 öğretmen ataması yapıldı 42 bin 730 onaylı başvurudan; sözleşmeli öğretmenliğe 14 bin 873, dershane ve öğrenci etüt eğitim merkezlerindeki personelin başvurusundan ise 3 bin 633 olmak üzere toplam 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirildi.

Yeniden atama yapılacak mı?

MEB boş kalan kontenjanlar ile ilgili neler yapacağı ile ilgili resmi bir açıklama yapmazken, boş kalan kadroların norm kadrolar veya yeniden atama ile yapılacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki zamanlarda MEB'in boş kalan kontenjan ile ilgili resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.