Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Öğretmen Atamaları Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Öğretmen Atamaları Açıklaması

KamuAjans.Com-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanı İle Özel" isimli TV programında, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınına konuk oldu.

Özellikle Anayasa değişikliğine ve 16 Nisan'da gerçekleşecek olan referanduma yönelik konuşan Erdoğan, öğretmen atamaları ve mevcut öğretmen açığına ilişkin de çok önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanının öğretmen atamaları ve öğretmen açığına yönelik açıklamaları şu şekilde gerçekleşti: "Ortaöğretimde, ilköğretimde yoğun bir şekilde derslikler yaptık.

Türkiye'de 250 bini aşkın derslik yaptık. Bunları çocuklarımız kaliteli okullarda okusunlar diye yaptık. Ama yetmez. Çünkü asıl mesele, bunun içinde, öğretmen meselesidir. Öğretmende açığımız çok.

Hâlâ var. Biz millî bütçemizin yarısını personele, öğretmen atamasına ayırdığımız hâlde hâlâ açığımız var. Bu açığın birçoğunu kapattık. Ama tamamını kapatabilmek için de hükûmette hâlihazırda çalışmalar var, devam ediyor." 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.