Branş Branş Öğretmen İhtiyaçları

Branş Branş Öğretmen İhtiyaçları

KamuAjans.Com-Bakan İsmet Yılmaz'ın açıkladığı 96.000'de en çok ihtiyaç sayısı olan branşlar.Milli Eğitim Bakanı Sn İsmet Yılmaz, MHP Milletvekili Prof. Dr. Zühal Topçu'nun soru önergesine yazılı olarak cevap verdi. Bakan İsmet Yılmaz'ın verdiği yazılı cevaba göre, Milli Eğitim Bakanlığının net 96.000 öğretmen ihtiyacı bulunuyor.

İŞTE O ÖNERGEYE VERİLEN CEVAP

MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu'nun yazılı soru önergesini yanıtlayan Yılmaz, öğretmen ihtiyacının öncelikle kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle karşılandığını belirtti.

Öğretmen ihtiyacının bu kapsamda karşılanamadığı eğitim kurumları için valiliklerce ilgili mevzuat çerçevesinde ve öncelikle öğretmen olma şartlarını taşıyanlar arasından ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirmesi yapıldığını aktaran Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığınca Ekim 2016 sözleşmeli öğretmen atama döneminde; sözleşmeli öğretmenliğe 14 bin 873, dershaneler ile etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin sözleşmeli öğretmen olarak atanması kapsamında ise 3 bin 633 olmak üzere toplam 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen atandığını ifade etti.

Yılmaz, Kasım 2016 verilerine göre, ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısının 832 bin 26, net öğretmen ihtiyacının ise 96 bin 68 olduğunu kaydetti.

96.068 İHTİYACIN BRANŞLARA GÖRE DAĞILIMI NASIL?


Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladğı bu öğretmen ihtiyacı sayısında en çok öğretmen açığı bulunan alanları siz öğretmen adaylarımız için yayımlıyoruz. Bakanlığın 2017 Şubat atamasında en çok açığı bulunan bu alanlara, en çok öğretmen atamaları yapacağı tahmin ediliyor. Listede bulunan branşlara Şubat ayındaki toplam atamanın %95'inin verileceğini söylemek mümkündür.

SON YAPILAN ÖĞRETMEN ATAMALARI SONRASI 96.068 NET ÖĞRETMEN İHTİYACINDA EN ÇOK AÇIĞI BULUNAN BRANŞLARIN SIRALAMASI

1) İngilizce

2) Özel Eğitim

3) Din Kültürü Ahlak Bilgisi

4) Sınıf Öğretmenliği

5) Okul Öncesi

6) PDR-Rehber Öğretmen

7) İlk Öğretim Matematik

8) Bilişim Teknolojileri

9) Beden Eğitimi

10) Türkçe

11) Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji

12) Arapça

13) Matematik

14) Türk Dili ve Edebiyatı

15) Müzik

16) Teknoloji ve Tasarım

17) İ.H.L. Meslek Dersleri

18) Biyoloji

19) Sosyal Bilgiler

20) Kimya/Kimya Teknolojisi

Şubat ayında yapılacak öğretmen atamaları en çok bu 20 branşa olacak. Öğretmen atamaları için MEB'e atama izni verilecek. En çok öğretmen açığı olan bu 20 branşa toplam kadronun %95 'inin verileceği tahmin ediliyor.

mebpersonel 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.