Ataması Yapılmayan Öğretmenler Ek 10 Bin Atama Sözünün Tutulmasını İstiyor

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Ek 10 Bin Atama Sözünün Tutulmasını İstiyor

KamuAjans.Com-Ataması yapılmayan öğretmenler, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’u makamında ziyaret etti. 10 bin ek atama sözünün tutulmasını isteyen ataması yapılmayan öğretmenler, Genel Başkan’dan konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na bir kez daha çağrıda bulunmasını istedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk da ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak her platformda ataması yapılmayan öğretmenlere destek verdiklerini belirtti.

Genel Başkan açıklamasında şunları kaydetti: “Ataması yapılmayan öğretmenler ziyaretime geldiler. Ne istiyorlar? Hatırlanacağı üzere Sayın Cumhurbaşkanı referandum öncesinde, Ağustos'ta 10 bin ek atama olacağını ifade etmişti. Dolayısıyla verilen sözün tutulmasını istiyorlar. Haksızlar mı? Sözünü tutmayanların kulakları çınlasın. Bu sözü unutmayacak, unutturmayacağız. Maliye ve MEB bu sözün yerine getirilmesini sağlamalıdır.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 100 bin öğretmen açığı olduğunu söylemişti. Sendikamızın araştırmasına göre ülkemizdeki ücretli öğretmen sayısı 81 ilde 63 bin 829’dur. 400 bin evladımız atamasının yapılmasını beklemektedir. Atanamadığı için intihar eden gençlerimiz vardır. 2019 yılında tekli eğitime geçilmesi planlanmaktadır. Tüm bunlar bir araya getirildiğinde, ülkemizin ciddi anlamda öğretmen açığı ve atama bekleyen öğretmen olduğu görülmektedir. Buna karşın Bakan Yılmaz, önümüzdeki yıl 20 bin atama yapılacağını açıklamış, ek 10 bin atamadan ise hiç söz etmemiştir. Bu gençlerin haklı feryadını artık birileri duyulmasını istiyoruz. Bu sözü verdiyseniz tutun ve devleti verdiği sözü tutmaz bir konuma düşürmeyin. Yazıktır.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.