Atama Bekleyen Sınıf Öğretmenleri Mutlaka Atanmalı

Atama Bekleyen Sınıf Öğretmenleri Mutlaka Atanmalı

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), Eylül-Ekim döneminde 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirecek. Bu atamalardan sonra iddialara göre FETÖ'ye üye sözde öğretmenlerin meslekten ihracı ile birlikte Kasım-Aralık döneminde ve 2017 yılının Şubat ayında olmak üzere 2 ay ara ile 3 atama gerçekleştirecek. Yapılacak öğretmen atamaları için eğitim kalitesi anlamında bakanlığın bazı kriterlere dikkat etmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), Sınıf öğretmenliği norm kadrolarını doldurarak eğitim



Bilindiği üzere temel eğitimin en önemli noktasını Okul Öncesi Öğretmenleri ve Sınıf öğretmenleri oluşturuyor. Bu kademeye devletin ücretli statüsünde istihdam sağladığı kişiler genellikle faydalı olmıyor ve özellikle doğu illerinde eğitim kalitesi oldukça düşük oluyor. Ana okulu ve ilkokulda iyi ve kaliteli bir öğretmene denk gelmeyen çocuklar eğitim hayatlarının geri kalan kısımlarında da büyük sıkıntılar yaşıyor.

10 Ekim 2016 tarihinde yapılacak 15 bin sözleşmeli öğretmenden 4334'ünü Sınıf öğretmenleri oluşturacak. Bu bağlamda ülke genelinde ihraç edilecek FETÖ'cülerle birlikte yaklaşık 23-25 bin civarında olan Sınıf öğretmeni açığı sayısı 18-19 binlere kadar düşecek. Bu açık göz önünde bulundurularak olası Kasım-Aralık dönemlerinde ve Şubat ayında bakanlığın toplam kontenjanın en az %40'ını Sınıf öğretmenlerine ayırarak eğitimin temelinin yapı taşlarını güçlendirmelidir.

Kaldı ki özellikle doğu illerinin İl Milli Eğitim Müdürlükleri ücretli Sınıf Öğretmenlerinin zararlarını bizzat izlemekte ve bakanlığa iletmektedir. Bu kapsamda atama bekleyen genç ve dinamik yaklaşık 28-30 bin Sınıf öğretmeninden 20 bini 2016 KPSS/ÖABT puanı ile istihdam edilmeli, hem atama bekleyen Sınıf öğretmenleri için ve hem de en önemlisi ülkemizin geleceği için Sınıf Öğretmeni istihdamı elzemdir.

Bu konuda bakanlığın gelecek atamalarda yine Sınıf Öğretmenlerine en yüksek kontenjanı vermesi beklenmektedir. Bu konuda devlet büyüklerimizin hassasiyeti yüz binlerce öğrenci için özellikle temel eğitimde büyük bir katkı olacaktır. Konu ile ilgili süreci yakından takip edip siz değerli okuyucularımızı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecek, 2016 yılı öğretmen atamaları ve branş bazında kontenjanları yakından takip edeceğiz.

Mebpersonel.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.