Atama Bekleyen Öğretmenlere Tuzak!

Atama Bekleyen Öğretmenlere Tuzak!

KamuAjans.Com - Vatandaşları teröre yardım etme, operasyonlara destek olma gibi sözlerle kandırarak dolandıran dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti. Yurdun dört bir yanında atama bekleyen öğretmen adaylarını arayan dolandırıcılar, bu kez "Milli Eğitim Bakanlığı'ndan arıyoruz" yalanıyla çarptı.

Yurt genelindeki üniversitelerin eğitim fakültelerini arayan dolandırıcılar öğretmen adaylarının kişisel bilgilerini talep etti. Dolandırıcılar, fakültelerdeki sorumlular gerçeği fark etmesin diye Milli Eğitim Bakanlığı uzantısına benzeyen e posta adresleri bile aldı. Bu adreslere gönderilen öğretmen adayı iletişim bilgilerinden, olanlardan habersiz öğretmen adaylarını aramaya başladılar.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Telefonda kendilerini yine Milli Eğitim Bakanlığı personeli olarak tanıtan dolandırıcılar öğretmen adaylarına, "Adaylık işlemlerinizin tamamlanması için x kargo aracılığıyla evrak göndereceğiz. Tek yapmanız gereken kargo geldiğinde dosya masrafını ödemeniz" şeklinde konuştu. Ancak aradan haftalar geçmesine rağmen atanmayı bekleyen öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanlığı'ndan dönüş olmaması üzerine çareyi bakanlığı aramakta buldu. Bakanlığı telefon yağmuruna tutan öğretmen adaylarının dosya masrafı gibi bir olayın söz konusu olmadığını öğrendiklerinde hayalleri yıkıldı. Öte yandan gelen şikayetler üzerine bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı, böyle bir olayın söz konusu olmadığını, atama işlemleri yapılan öğretmenlerden herhangi bir ücret alınmadığını belirtti.

Kaynak: Yeni Asır 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.