Atama Bekleyen Öğretmenlerden Açıklama

Atama Bekleyen Öğretmenlerden Açıklama

KamuAjans.Com-Son zamanlar da medyada ''Öğretmenler 50-60 puanlar ile atanıyor'' algısı yaratılmaya başlanıyor, hazırlanan tablo da 80 ve 85 puanlar ile atanmayan Branş Öğretmenleri mevcuttur. Medya da oluşturulmaya çalışılan haberler asılsızdır.

Son zamanlar da medyada ''Öğretmenler 50-60 puanlar ile atanıyor'' algısı yaratılmaya başlanıyor, oysa aşağıda sunulan tablo da 80 ve 85 puanlar ile atanmayan Branş Öğretmenleri mevcuttur. Medya da oluşturulmaya çalışılan haberler asılsızdır. Kpss yeter puanını almamıza rağmen, ''MÜLAKAT'' sistemde bu alınan yüksek puanlar yerine 10.10.2016 atamasında daha düşük puanlar atanabilmiştir.

Kontenjan dağılımda ki adaletsizlik gün yüzüne çıkmıştır ''Tablo içeriğin de mülakata girecek aday sayısının 3 katı alınmıştır.'' Buna rağmen dört haneli kontenjanı göremeyen Branş Öğretmenleri mevcuttur.

Meb, Bakanı İsmet Yılmaz "98.000 öğretmen açığı mevcuttur" demesine rağmen 20.000 atama yaparak, öğretmen adaylarını mağdur etmiştir. Atama sayısının en az 30.000 olması gerekmektedir.

Bir an önce mülakatın kalkmasını temenni ediyoruz ve artık kontenjan dağılımında adil dağılım talep ediyoruz.

BRANŞ ÖĞRETMENLERİ ATAMA MÜCADELE PLATFORMUNCA HAZIRLANAN TABLO



Kamubiz 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.