Atama Bekleyen Öğretmenler 40 bin Kontenjan İstiyor

Atama Bekleyen Öğretmenler 40 bin Kontenjan İstiyor

KamuAjans.Com-Ağustos ayı içerisinde olduğumuz bugünlerde her kesim için ayrı bir anlam taşısada eğitim fakültesinden mezun olan yüzbinlerce öğretmen adayı için atanma tarihi olarak görülüyor. Her atama döneminde olduğu gibi bu yılda sosyal medyayı en verimli kullanan kesim olan atama bekleyen öğretmenler hükümetten 40 bin öğretmen atama müjdesini bekliyor.

Verilere göre KPSS’ye başvurmuş; fakat öğretmen olarak ataması yapılmamış olan üniversite mezunlarının sayısı 2016 verilerine göre 438.134 ve bu sayı her geçen yılda artarak devam ediyor. Mezun olan öğrenci sayısı ile ataması gerçekleştirilen öğretmen adayları arasındaki uçurum her yıl katlanarak açılıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 16 yıllık iktidarlık döneminde en fazla öğretmen atayan hükümet olduklarını belirtmiş olsada önceki yıllarda ataması gerçekleştirilmemiş olması dolayısıyla atanan öğretmenler ile atama bekleyen öğretmenler arasında uçurum diye tabir edilebilecek rakamlara ulaşılmış durumda.

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen öğretmen atamaları öncesinde sık sık sosyal medyayı iyi kullanarak öğretmen atama kontenjanlarında iyileştirme talebinde bulunan öğretmen adayları bu yılda kaldığı yerden devam ediyor. Hizmet aşkıyla tutuşan öğretmen adayları hakettiklerine inandıkları atamaların 40 bin olarak yapılmasını talep ediyor. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında bakanlıklara bütçe dağılımını yapan hükümet aslan payını Milli Eğitim Bakanlığına ayırmıştı. Kamuya alınacak memur sayısında birinci sırada yer alan Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği kontenjanlar öğretmen adaylarını tatmin etmemektedir. 

Bu sebepten ötürü sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışan öğretmen adayları öğrencilerine kavuşmak içni atama kontenjanının 40 bine çıkarılması yönünde tekliflerii hükümete duyurmaya çalışıyor. 

İşte Öğretmen Adaylarının Taleplerinden Bazıları;

#40BinÖgrtAtamasıŞart Öğretmenler atanmak istiyor hakkıyla atanmak istiyor hak ettiğini istiyor fazlasını değil @tcmeb @hmzaydg @TC_Basbakan

#40BinÖgrtAtamasıŞart bir ülke düşünün öğretmene aç olan. Öğrencilere hasret olan. @RT_Erdogan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.