40 Bin Öğretmen Ataması İçin Gündem Oluşturdular

40 Bin Öğretmen Ataması İçin Gündem Oluşturdular

KamuAjans.Com-Sosyal medyadan taleplerini sürekli gündeme getiren öğretmen adayları, 40 bin öğretmenin atanmasını hükümetten talep ediyorlar. Atama bekleyen öğretmenlerin oluşturduğu ve sayısı yüzbini geçen platformun gerçekleştirdiği etkinlikler Twitter gündemine oturuyor. Twitter’daki paylaşımlarında bu sene uğradıkları mağduriyetin ancak 2017 KPSS puanıyla mülakatsız olarak yapılacak 40 bin öğretmen atamasıyla giderilebileceğini ifade eden atama bekleyen öğretmenler seslerini yetkililere duyurmaya çalışı

Atama bekleyen öğretmenlerin talepleri: Yüz binlerce öğretmenimiz mesleğini yapmak için gün sayıp atama haberi bekliyor diğer yandan hayatına ataması yapılmayan bir öğretmen olarak devam etmeye çalışıyor. Bizler geleceğe umutla bakmak istiyor ve sevdiğimiz mesleği yapmak için inançla yarınları bekliyoruz fakat her geçen gün umudumuz tükeniyor.

Ücretli öğretmenlik uygulaması umutsuzluğumuzu daha da derinleştiriyor. Hatırlatıyoruz, gelişmiş bir ekonomi, kalkınmış bir toplum ancak kaliteli ve nitelikli bir eğitimle mümkündür. Bizler “Oku” emrini aldık. Okuduk. Bizler başöğretmenimizin “Yeni nesil öğretmenlerin olacaktır” sözünü işittik bir nesil yetiştirmenin idealistliğini ve şuurunu benliğimizde hissedene kadar yılmadık emek verdik, çaba gösterdik. Ailemiz üzgün, öğrencilerimiz üzgün, eşlerimiz üzgün, hayallerimiz ertelenmiş, emeklerimiz boşlukta, eğitimcilerimiz boşlukta, üzerinden ay geçmesine rağmen hala yapılan adaletsizliğe inanamıyor ve atanacağımızın haberini bekliyoruz.

Biz eğitimciler, fedakar olmaya, cesur olmaya, hizmet etmeye hazırız. Bunun için gerekli eğitimleri aldık istenilen sınavı verdik, şimdi sizden müjdemizi bekliyoruz. İşsiz 400 bin insan demek eşsiz, aşsız ve gelecek ümidi kararmış milyonlar demek. Biz artık annelerimizin gözlerine gururla, öğrencilerimizin gözlerine şefkatle yetkililerimizin gözlerine öğretmen olarak bakmak istiyoruz! Bizi anlayacağınızı, bizim sesimiz olacağınızı düşünüyor öğretmenlere yapılan bu haksızlığı gidermek adına Eylül'de 40 bin atama haberini sabırsızlıkla bekliyoruz. Sorunlarımıza yönelik sorularımızı anlaşılmak için yetkililerimize soruyoruz;

1- Ücretli öğretmenlik dediğimiz sistemle hayvan yetiştiricisinin, şarap üreticisi mezununun, muhasebe mezununun , iktisatçının, maliyecinin hatta lise mezunlarının çeşitli branşlarda öğretmenlik yapmasının çocuklarımız ve eğitimimiz için ne derece yararı olabilir?

2- Emekliliği geldiği, içinde bulunduğu okul ortamı ile kuşak çatışması yaşadığı halde emekli olmamış eğitimcilerimizin eğitimimize ve çocuklarımıza katkısı nasıl olabilir?

3- Resmi verilere göre 81 bin öğretmen ihtiyacının olduğu ülkemizde 81 bin öğretmensiz sınıfın,çocuklarımızın vebali hepimizin üzerindeyken ‘’2017'de atama yok ’’ demek hak mıdır? Sorunlarımızın çözümüne yönelik taleplerimizi, atamasının yapılmasını bekleyen 400 bin öğretmenimiz adına yetkililerimize iletiyoruz.

a-Ücretli öğretmenlik altında ucuz fakat kalitesiz eğitimin önüne geçmeli, ücretli öğretmenlik kaldırılmalıdır.

b-Nitelikli ve kaliteli eğitimin kuşaklar arasındaki iletişimsizliğe kurban edilmemesi için bir an önce emeklilik şartlarının iyileştirilerek öğretmenler emekliliğe teşvik edilmelidir.

Yukarıda bahsettiğimiz tüm konularla ilgili sizlerin desteğini bekliyor ve gerekli çalışmaların başlatılması için bir an önce yetkililerimizi harekete geçirmenizi tüm umudumuzla bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.