2016 ve 2017 Yılında Kaç Öğretmen Ataması Yapılacak?

2016 ve 2017 Yılında Kaç Öğretmen Ataması Yapılacak?

KamuAjans.Com-Atama bekleyen öğretmenler; darbe girişiminin ardından gelişen görevden almalar ve olağanüstü hal durumundaki kanun hükmünde kararname ile yasa çıkartılabilmesi durumlarından kendilerine yeni atamalar çıkabileceği umudunu taşıyorlar. Hepimizin bildiği üzre bu ay içerisinde sözleşmeli öğretmenlik kapsamında 15 bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek.

  Hükumet tarafından yapılan açıklamada 2016 yılı sonuna kadar da 20 bin dolayında öğretmen ataması yapılabileceği açıklandı. Tüm bu atamaların ardından atamaların aslan payının 2017 şubat ayında gerçekleşmesi bekleniyor. 2017 şubat ilk öğretmen atamasında 30 bin öğretmenin eğitim kadrosuna katılması bekleniyor. Akıllara madem atama ihtiyacı var bu atamaların en büyüğü neden 2017 şubat ayına kalıyor sorusu geliyor. Bunun temel gerekçesi bütçe planlamasının yapılmış olmasıdır. Bir diğer neden de öğretmenlerin artık 6 aylık eğitim programlarına alınmasıdır.


Atama Bekleyen Öğretmenlerle İlgili Chp Milletvekili Ceyhun İrgil'in paylaşımı:


ATANMAYAN ÖĞRETMENLER

Değerli öğretmen arkadaşlarım sizin sorunlarınız için yaklaşık 2 aydır çok yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirdik. Temmuz başında hiç öğretmen ataması yapılamayacağı açıklanmasına rağmen mücadeleden vazgeçmedik ve bu ay 15 bin öğretmen ataması yapılıyor.

Diyeceksiniz ki; sözleşmeli ve mülakat ile...

Maalesef arada gelişen darbe girişimi ve OHAL durumu nedeniyle hükümet fırsatı kullanıp TBMM görüşmelerinde kazanım sağladığımız bu konularda geri adım atarak KHK ile bu şekilde çıkardı.

Buna rağmen mücadeleden vazgeçmediniz, biz de sizin adınıza ısrarcı olduk ve en azından mülakatta mühürlü standart yazılı soru ve yazılı imzalı yanıt ve gerektiğinde bunun için yargı itirazı yolunu sağlayabildik. Yetmez derseniz.... muhalefet milletvekili olarak elimizden gelen bu oldu diyebilirim.

Ayrıca yıl sonuna kadar 15-20 bin arası atama sözü de aldık. Branş sayılarındaki haksızlık, özürlü ataması, engelli ataması sorunu ve il- ilçe emri sorununun da takipçisi olacağız.

Sonuç olarak Meb;

2016 Eylül'de 15 bin Öğretmen atayacak,

2016 Bitmeden 15-20 bin,

2017 Şubatta'da 30 bin Öğretmen ataması yapabilir. Bunun önünde hiçbir engel yok. Çünkü açık var.

Yani 2016 Kpss'ye giren Öğretmenlerden toplam 60 bin Öğretmen ataması yapılabilir.

Açıkçası 2016 bitmeden alım olmayabileceğini ama 2017 Şubatta çok alım olacağını düşünüyoruz. Çünkü Meb artık atamaları Şubatta yapıp atananları 6 ay boyunca aday Öğretmenlik eğitiminden geçirmeyi düşünüyor. 2017 Şubatta atamanın çok olmasının bir diğer nedeni ise atamaya yeni bütçe ayrılması. 2017 bütçesinden bol bol atama yapılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.