2016 Şubat Ataması Bekleyen Öğretmenler AYDOĞDU İle Görüştü

2016 Şubat Ataması Bekleyen Öğretmenler AYDOĞDU İle Görüştü

KamuAjans.Com-Ataması Yapılmayan Öğretmenler Hamza Aydoğdu İle Görüştü.Atama konusunda yetkinin şu an için kendilerinde yani MEB'de olmadığı Çalışma ve Sosyal Guv. Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nda olduğunu belirtti. Oradan gelen kadro üzerine ilana çıkarılacağı ifade edildi. 2016 KPSS puanı ile atama olacağını bunun Nisan ayında bile olsa gerçekleşeceğini ifade etti.

HAMZA MÜDÜRÜMÜZLE GÖRÜŞME RAPORUDUR

1) #MÜLAKAT:

Bunun bir hükümet politikası olduğu ve şu an kaldırılmasının söz konusu olmadığı ifade edildi. Grup olarak bunun üzerine mülakatın nasıl iyileştirilebileceği ve haksızlıkların nasıl ortadan kaldırılacağı üzerine istişarede bulunuldu. Grup olarak önerimiz sadece güvenlik soruşturması ile KPSS puan üstünlüğüne göre atama yapılmasıydı. Hükümet politikası olduğu için bu önerimiz geri çevrildi.

Grup olarak 2. önerimiz mülakat olacaksa eğer bunun geçti-kaldı şeklinde olması, daha sonra geçenlerin KPSS puan üstünlüğüne göre atamaların yapılması şeklindeydi. Hamza Müdür bunu çok olumlu karşıladı, bakana ve müsteşara arz edeceğini söyledi.

NOT: Ekim ayındaki mülakat puanları geçerliliğini kaybetmiştir. Yeniden mülakat...

( bu sistem devam ederse)

2)#ATAMA

Atama konusunda yetkinin şu an için kendilerinde yani MEB'de olmadığı Çalışma ve Sosyal Guv. Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nda olduğunu belirtti. Oradan gelen kadro üzerine ilana çıkarılacağı ifade edildi. 2016 KPSS puanı ile atama olacağını bunun Nisan ayında bile olsa gerçekleşeceğini ifade etti.

Ayrıca; Şubat ayında bir atamanın zor olduğunu Mart ayına sarkabileceğini belirtti. Grup olarak isteğimiz MEB'e ayrılacak 2017 kadrosunun tamamının Şubat ya da mart da yapılacak atamada kullanılması yönündedir.

Gerekçe olarak; KHK 'de bulunan ana atama Şubat ayında yapılır ibaresini öne sürdük. Hamza müdür de kadro belirlendikten sonra bu yetkinin MEB' de olduğunu belirtip bu fikrimize olumlu yaklaştı.

Dershane öğretmenlerinin atanması konusunda sayın Cumhurbaşkanı'nın bir sözü olduğu için 5 binlik bir alım yapıldığı ve bunun bir kereye mahsus olduğunu ve tekrarlanmasinin söz konusu olmadığı söylendi.

Memur öğretmenler konusunun gündemde dahi olmadığını ve böyle bir şeyin söz konusu olmayacağını belirtti.

3)#SÖZLEŞMELİ_ÖĞRETMENLİK:

Yapılacak olan alımların sözleşmeli olarak devam edeceği söylendi. Önümüzdeki atamanın sadece kalkınmada birinci öncelikli illere değil genel atama şeklinde olacağı belirtildi.KHK'de yazan "Sözleşmeli öğretmen 2 kez norm fazlası olursa görevine son verilir." maddesini sorduk. Açık olan yerlere atama yaptıkları için bunun pek mümkün olmadığını söyledi.

4) #17000Meselesi

Meb osym verilerini değil kendi verilerini kullanmaktadır. Yani başvuruya girilen sınav puanlarını baz alıyor. Bu 17000 kişinin meb le alakası olmadığı söylendi...

Görüşme yapan Öğretmenler:

Elif Erdoğan

Orhan Şendan

Şüheda Korkmaz

Ahmet Demir

Aziz Karlı

Metehan Kırnık

Burak AtiSer Urak

Esra Sevgi Aykut

Ve ve ve Hamza Aydoğdu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.