2016 KPSS ÖABT ile Toplam Kaç Bin Atama Olacak?

2016 KPSS ÖABT ile Toplam Kaç Bin Atama Olacak?

KamuAjans.Com- Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere KPSS/ÖABT puanları ile her yıl öğretmen atamaları gerçekleştiriyor. Bu yıl yapılacak atamalarda ilk defa sözleşmeli öğretmenlik sistemi ile mülakat sistemi bir arada kullanılacak. Sözleşmeli öğretmenlik bundan 5-6 yıl önce denenmiş ve başarılı olunamamıştı, bakanlık bu konuda tekrar eskiye dönme kararı almıştı. Sözleşmel ve Mülakatla öğretmen alımı ilk kez bu süreçte yapılıyor. Bakanlık 10 Ekimde 15 bin sözleşmeli öğretmen atayacak.

Atama bekleyen binlerce öğretmenin merak ettiği bazı sorular var. Bu sorulara gündeme gelen haberler, MEB'in yapısı, önceki örnekler ve kamuoyu yoklamaları ile cevaplar bulmaya çalıştık.

SORU: MEB, 2016 KPSS/ÖABT puanı ile kaç bin öğretmenin atamasını gerçekleştirecek?

CEVAP: Bakanlığın kesin olmamakla birlikte 2016 puanı ile 55-70 bin arasında öğretmen istihdam edeceği düşünülüyor.

SORU: Öğretmen atamalarının tamamı bundan sonra Sözleşmeli olarak mı yapılacak?

CEVAP: Bakanlığın bu yönde açıklaması var fakat OHAL kalktıktan sonra geri kadrolu atamalara dönülebilir.

SORU: Kasım-Aralık döneminde öğretmen ataması gerçekleştirilecek mi?

CEVAP: Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Şubat'tan önce atama yapılacağına dair açıklamaları var, bu süreçte atama yapılacak.

SORU: 2016 KPSS puanı ile bundan sonra yapılacak Kasım-Aralık dönemi veya Ocak-Şubat dönemi atamalarda branş bazında kontenjanlar nasıl belirlenecek?

CEVAP: Bakanlığın Eylül-Ekim döneminde istihdam edeceği 15 bin sözleşmeli öğretmen kapsamında dağılım yapılan kadrolara çok benzer olması bekleniyor.

SORU: Eylül-Ekim döneminde mülakata çağırılan fakat elenen aday, sonraki atamalara başvurabilecek mi?

CEVAP: Aday, 60 puanın altında almadığı müddetçe diğer atamalar için mülakata başvurabilecek.

SORU: Sözleşmeli öğretmen olarak atanan öğretmen eş durumu tayini yapabilecek mi?

CEVAP: Bakanlık bu konuda çok net, sözleşmeli öğretmen eş, sağlık, güvenlik vb. her ne sebeple olursa olsun yer değiştiremeyecek.(4+2 yıl)

SORU: Sözleşmeli öğretmenlerin hakları ve maddi durumu nasıl olacak?

CEVAP: Sözleşmeli öğretmenlerin tüm hakları ve maddi geliri kadrolu öğretmenlerle neredeyse aynı olacak, sadece 4+2 yıl yer değiştiremeyecekler.

Siz de merak ettiğiniz soruları aşağıda bulunan yorum kısmından yazabilir, fikir beyan edebilir, istek ve düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.