10 Bin Ek Atamanın Mülakat Mağdurlarına Verilmesi İçin Bayram Müjdesi Bekleniyor

10 Bin Ek Atamanın Mülakat Mağdurlarına Verilmesi İçin Bayram Müjdesi Bekleniyor

KamuAjans.Com-Son günelerde sıkça gündeme aldığımız önemli konulardan biri olan mülakat mağduru öğretmenlerin 10 bin ek atama talebinde baskılar devam ediyor. Sosyal medyayı iyi kullanan mülakat mağduru öğretmenler ek 10 bin atamanın haklarını olduklarını ve taleplerinden geri atmayacaklarını belirtiyor.

2016 yılında öğretmen atamalarında başlatılan mülakat sistemiyle birçok öğretmen adayı mağdur oldu. Milli eğitim bakanı Sayın İsmet Yılmaz yeni getirilen mülakat sisteminde +5-5 şeklinde puanlama yapılacağını ifade etmişti. Ancak mülakatta görevli olan komisyon üyeleri sayın bakanın talimatına uymayarak +5-5 puanlama olacağı yerde +15 +35 kadar puanlar verdiği ortaya çıktı .

Böyle puan farklarının ortaya çıkması 2017 Mayıs ayında mülakata giren binlerce kişiyi mağdur etti. Öğretmen adayları haklı mücadelerini sosyal medya aracılığıyla duyurmayı devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde 10 bin ek atama yapılacağını belirtmişti, İsmet Yılmaz da birkaç ay önce gitmeyenlerin ve güvenlik soruşturmasında geçmeyenlerin yerine ek atama yapılacağını ifade etmişti.

Şimdi mağdur olan öğretmenler verilen sözlerin tutulmasını için mayıs ayında yapılan mülakat puanıyla olacak bir atamanın müjdesini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan bekliyor .



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.