Yeni Atanacak 20 Bin Öğretmenin Net Maaşı Belli Oldu

Yeni Atanacak 20 Bin Öğretmenin Net Maaşı Belli Oldu

Kamuajans.Com – MEB'in Şubat ayında atamasını yapacağı 20 bin öğretmenin net maaşı belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20.000 Sözleşmeli Öğretmen atamasında en çok merak edilen konulardan biri ise net maaş ve ek ders ücretleri oldu. Yeni göreve başlayacak öğretmenlerin maddi gelirleri ne kadar olacak?

2018 yılı itibariyle sözleşmeli öğretmenlerin net maaşları 3.136,09 TL olarak belirlenmişti. Şubat sonu Mart başı gibi göreve başlaması planlanan 20.000 sözleşmeli öğretmenin net maaşı Ocak zammı ve enflasyon farkı ile birlikte yaklaşık 3.822,67 TL olacak. Sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücretleri ise SGK kesintisinden dolayı ders başı 12.63 TL olarak ödenecek. Kadrolu öğretmenlere ders başı 14.64 TL ödeme yapılacak. Bu anlamda sözleşmeli öğretmenlerin maddi kaybı uzun vadede fazla olacak.

Sözleşmeli öğretmenlere kadrolu öğretmenler gibi haftalık 3 ek ders saati nöbet ücreti ödenecek. Sözleşmeli öğretmenler de kadrolu öğretmenler gibi hafta sonu destekleme ve yetiştirme kursu açabilecek ve bu kurslardan 2 katı ek ders ücret alabilecek. Yeni atanacak öğretmenlerin branşları, aylık ek der, DYK, IYEP vb. saat sayıları dikkate alındığında aylık gelirlerinin 4.250-6.000 TL arasında değişiklik göstereceği düşünülüyor.

Mebpersonel 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.