Ücretli Öğretmenlere Kadro !?

Ücretli Öğretmenlere Kadro !?

Kamuajans.Com – Ücretli öğretmenlerin en azından bir bölümüne umut ışığı doğdu. Peki atılan taş ürkütülen kurbağaya değecek mi? 120 bin civarındaki ücretli öğretmenden, sadece 5 bini sevinirken diğerleri ne olacak? Daha da önemlisi atanma şartları ve kadro bekleyen diğer öğretmenler! Peki onlar ne olacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen "torba tasarının" 9 maddesi daha kabul edildi.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapan öğretmenlerden, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bu görevlerinden dolayı en az 540 gün sigorta primi ödenmesi, öğretmenliğe atanabilmek için aranan özel şartları taşımaları, KPSS'den belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla, yapılacak sözlü sınav sonuçlarına göre sözleşmeli personel olarak istihdam edilebilmelerine imkan sağlanacak.

Bu şekilde istihdam edilecek personelin alanları Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenecek ve sayısı 5 bini geçemeyecek.

En az 5 yıllık görev süresi aranacak deniliyordu, 540 gün sigorta pirimi ödenmesinin yeterli görünmesi, ne anlama geliyor?

İstenilen KPSS puanları ne olacak? Eğitim fakültesi mezunu olmayanlar da yararlanacak mı?

Umarız, MEB bu konuda daha fazla ayrıntı getirir ve atama bekleyen diğer öğretmenleri rahatsız etmeyen bir tablo ortaya çıkar!..

Keşke bir yerlerden, bir şekilde kadro, tasarrufuna gidilse de, 100 binden fazla kadro, ücretli yani köle öğretmenlerle değil de kadrolu öğretmenlere tamamlansa!..

abbas güçlü 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.