Ücretli Öğretmen Atamasının Başvuru Tarihleri

Ücretli Öğretmen Atamasının Başvuru Tarihleri

Kamuajans.Com – Ücretli Öğretmen Atamasının Yapılacağı Tarih Ve Tüm Detaylar. Bu haberimizde ücretli öğretmen ataması ile ilgili tüm detaylar bulabileceksiniz. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl 20 bin öğretmen atamasının yanı sıra 5000 de ücretli öğretmenler için atama yapacak. 20 bin öğretmen ataması için MART ayının başında duyuruya çıkan bakanlık, edindiğimiz bilgilere göre bu ayın sonunda da 5000 ücretli öğretmen ataması için duyuruya çıkacak.

Yine edindiğimiz bilgilere göre ücretli öğretmen ataması için şartlarda herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacak yani komisyondan nasıl değiştirilmeden geçtiyse, Meclisten de yine şartları değiştirilmeden geçirilecek.

Ücretli öğretmen atamasında bakanlık daha sonra kılavuzu açıklayacak. Kılavuzda 5000 ücretli öğretmen ataması şartları yer alacak. Bu şartlardan en önemli olan şartlar:

*MEB'e bağlı eğitim kurumlarında ek ders karşılığında en az 540 gün sigorta primi ödenmesi

*2017 KPSS'den daha sonra belirlenecek olan taban puanı almış olmak

*2017 yılında MEB'e bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında olarak aktif olarak çalışmak.

Bakanlığın bu maddelerde herhangi bir esnetme yapmayacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN ATANMASI

Ek ders ücreti karşılığı görev yapan ücretli öğretmenlerden 5 bin kişi sözleşmeli öğretmen olarak atanacak. 5 bin ücretli öğretmen istihdamına ilişik madde komisyondan geçti. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında görev yapan ücretli öğretmenlerden belirtilen şartları taşıyanlar sözleşmeli öğretmen olarak atanabilecekler.

540 GÜN SİGORTA PRİM ŞARTI VAR

5 bin ücretli öğretmenin kadroya alınması şartları arasında en az 540 gün sigorta primi ödenmesi yer almaktadır. Bunun dışında ücretli öğretmenin bu sene yani 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapıyor olması, öğretmenliğe atanabilmek için aranan özel şartları, devlet memurluğu için genel şartları ve KPSS’den belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları gerekmektedir.

SÖZLÜ SINAVLA ATAMA OLACAK

Belirlenen şartları taşıyan ücretli öğretmenler sözlü mülakat sınavına alınacaklar. Yapılacak sözlü sınav sonuçlarına göre yaklaşık 5 bin ücretli öğretmenin sözleşmeli personel olarak istihdam edilebilmelerine imkan sağlanacak. Bu şekilde MEB tarafından atanacak sözleşmeli öğretmen sayısı en fazla 5 bin olacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ücretli öğretmen atamaları için öncelikle mülakatlar yapılacak. Mülakatlar için ön başvurular ve kontenjanlar Mart ayının son haftasında, yani önümüzdeki hafta Meclisten geçirildikten sonra ilan edilecek.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ATAMALARI HANGİ BRANŞLARDA OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı başvuru durumuna göre branşlara verilecek kontenjan sayılarını duyuru ile ilan edecek.

mebpersonel 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.