Ücretli Öğretmen Atamalarını İçeren Torba Yasa Meclis'ten Geçti

Ücretli Öğretmen Atamalarını İçeren Torba Yasa Meclis'ten Geçti

Kamuajans.Com – Bugün Türkiye Büyük Millet Meclis'inde görüşülen Torba Yasa'nın 94.maddesinde öğretmenleri ilgilendiren atama konusunu içeriyor. Kabul edilen torba yasada Ücretli öğretmen atamasında şartlar esnetilmeden daha önce açıklandığı şekliyle kabul edildi.

Torba yasa Meclis'ten geçti. Yasanın 94. maddesi ücretli öğretmenlere atamayı içeriyor. Ücretli öğretmen atamasında şartlar esnetilmeden daha önce açıklandığı şekliyle kabul edildi.

ŞARTLAR İSE ŞU ŞEKİLDE :

Başvuru yapacak ücretli öğretmen 2017-2018 eğitim öğretim döneminde ücretli öğretmen olarak görev yapıyor olacak. Yani bu sene ücretli öğretmen olarak çalışmayanlar başvuru yapamayacaklar.

En az 540 gün sigorta pirimi ödenmiş olması gerekli. Başvuru yapacak ücretli öğretmenin en az ücretli çalıştığı sürelerden 540 günlük sigortasının yatırılmış olması gerekmektedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda 48 inci maddede belirtilen memurluk atanma genel şartlarını taşımalıdır. Ayrıca öğretmenliğe atanabilmek için aranan Özel şartları da taşıması gerekmektedir.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli, yaşlılık veya malulllük aylığı almaya hak kazanmamış olma şartı. KPSS’de MEB tarafından belirlenen taban puanı alma şartı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.