Türkçe Öğretmenleri 2 Bin Kadro Talep Ediyor

Türkçe Öğretmenleri 2 Bin Kadro Talep Ediyor

Kamuajans.Com – Öğretmenlik mesleğinin en önemli branşlarından Türkçe öğretmenliği gelecek nesillerin diline hakim ve değişen şartlara uyum sağlarken dilini unutmaması için önemli misyon üstlenen Türkçe öğretmenleri yeteri kadar kontenjan alamamaktan yakınıyor.

 Bir milletin en önemli özelliklerinden vazgeçilmez unsurlarından biri olan lisanı ve bu lisanın gelecek nesillere doğru aktarılması herşeyden öte milli bir meseledir. Bu yüzdendir ki eğitimde her dersin telafisi olur Türkçe dersinin telafisi olmadığı gibi zayıf olduğu takdirde sınıf tekrarına neden olabilir.

Bu kadar önemli olan önemli olan Türkçe dersi bu konuda deneyimli branşının eğitimini almış Türkçe öğretmenleriyle gelecek nesillere doğru aktarılması mümkündür. Son yıllarda sosyal medya platformlarının artışı türeyen yeni yazım şekilleri ve kısaltmalarla körelmeye başlayan ve Türkçe'yi yeterli kullanamayan nesillerin yetişmeye başlamasıyla önemi dahada artan Türkçe öğretmenleri üstlendikleri misyona rağmen MEB tarafından yeteri kadar değer görememekten yakınıyor.

Aralık ayında yapılması planan 20 bin öğretmen atamasında geçen yıllarda yaşadıkları hüsranları geride bırakmaya hazır olan Türkçe öğretmenleri 2 bin kişilik kontenjan ile Türkçe eğitiminde istenen peformansın yakalanabileceği iddiasında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.