Tüm Sözleşmeli Öğretmenlere Asker Öğretmenlik!

Tüm Sözleşmeli Öğretmenlere Asker Öğretmenlik!

KamuAjans.Com - MEB, yeni çıkaracağı sözleşmeli öğretmenleri ilgilendiren yönetmelikte daha önce gündeme gelen ve bakanlık tarafından sıcak bakılan bu konuyu da dikkate almalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), yaklaşık 2 yıldır sözleşmeli öğretmen istihdam etmektedir. Yapılan bu istihdam, çıkarılan KHK ve ilgili yönetmelik darbe girişiminin hemen ardından hızlı bir şekilde yapıldığı için bir çok sıkıntı yaşandı ve birçok konuda da muğlaklıklar yaşandı.

Sözleşmeli öğretmenler, başta eş durumu tayini, ek ders sorunu, maaş sorunu, rapor sıkıntısı gibi problemlerle birlikte asker öğretmenlik sorunu da yaşamaktadır. Sözleşmeli öğretmenler, kadrolu öğretmenler gibi asker öğretmenlik yapamamaktadır.

Eğitim Bir Sen geçtiğimiz aylarda bu konuyu gündeme getirmiş ve ''Tüm sözleşmeli öğretmenler asker öğretmenlik yapabilsin'' denmişti. Çünkü sözleşmeli öğretmenlik istihdam şeklinin getirilme amacı öğrenci-öğretmen devamlılığı ve eğitimde kalitenin artmasıydı. Dolayısıyla ilgili sendika bu öğretmenlerin askerlik görevlerini asker öğretmen olarak yapmalarını talep etmişti. Öte yandan MEB Müsteşarı Tekin'in katılımı ile düzenlenen toplantıda sözleşmeli öğretmenlerin asker öğretmenlilk yapabilmelerine dair maddede mutabık kalındığına dair karşılıklı imzalar da var.

Sözleşmeli öğretmenlerle ilgili bakanlığın yeni bir yönetmelik çıkaracağı ve yönetmeliğin haziran ayında çıkacağı iddiaları vardı. Bu sebeple bakanlık eğer bir yönetmelik hazırlığı içindeyse sözleşmeli öğretmenlerin tüm sorunlarını kapsayacak ve giderecek bir yönetmelik hazırlamalı, asker öğretmenlik konusunu da es geçmemelidir.

MEB'in yeni sözleşmeli öğretmenlik yönetmeliği konusunu yakından araştırıp ve takipçisi olup siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam ediniz.

Mebpersonel 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.