Şubat Öğretmen Atamasında Artış Olması İhtimal

Şubat Öğretmen Atamasında Artış Olması İhtimal

KamuAjans.Com – Türk Eğitim Sen Ekibi ve Genel Başkanı İsmail Koncuk bugün MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in daveti üzerine katıldıkları başkent öğretmen evinde katıldıkları toplantı sonrası yaşanan olumlu gelişmeler yaşandığını anlatan açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim Sen yönetim kurulu üyeleri olarak, MEB Müsteşarı Sn Yusuf Tekin'in daveti, üst düzey bürokratlarlın da katılımı ile Başkent Öğretmen Evinde sendikamıza özel bir toplantıya katıldık. Kurumlarla sendikaların diyalog içinde olması önemlidir. Teşekkür ediyorum.

Toplantıda eğitim öğretimin bir çok problemi tartışıldı. Öğretmen atama konusunda Şubat'ta artış olması netleşmese de ihtimaldir. Kaldı geçti yerine daha adil bir sistem gelebilir. Bunları önemli görüyorum, teferruatlar için MEB'in resmî açıklamasını beklemek daha etik olacaktır.  İl içi sıraların yılda 2 kez çalıştırılması, norm kadro fazlalarının 2 yıl kadrosunun kendi okulunda kalması, bakanlık müfettiş kadro sayısının artırılması, rehberlik yönetmeliğindeki üslup problemi, hizmetli, memur personelin görev tanımları, artırımlı hizmet puanı problemleri.

Bu konularda gelişme olması konusunda taleplerimize sıcak bakılması önemlidir.Tartıştığımız diğer tüm konularda da zaman içinde sonuç almak mümkün olabilir. Herşeyin kabul edilmesini elbette beklemiyoruz ancak önemli olan problemin tartışılıyor olmasıdır.

Tartışmadan çözüm olmaz.

Sözleşmeli öğretmenler konusunda bir çözüm bulmak şuan zor.Bu konuda siyasi iradenin ikna edilmesi önemli görünüyor ancak izin gibi konularda yeni düzenlemeler yapılabilir. Sözleşmeli öğretmenlik konusu can sıkıcı olmaya devam edecek gibi. Yönetici atamada mülakat sisteminin kabul edilemez olduğu ifade ettik. Sn Müsteşar yönetici atama konusunda yakında bir çalıştay düzenleneceğini açıklamıştır. Umarız bu çalıştay yönetici atamada adil bir sistem getirilmesini sağlar. Yoksa eğitimde başarı mümkün olmayacaktır.

Toplantıda her konuyu gündeme getirdik, çift nöbet konusu, rehber öğretmenlere nöbet görevi verilmesi de gündemimizde idi.Çift nöbet konusunda bir çalışma olabilir, ancak bize göre gereksiz olan, rehber öğretmenlerin nöbeti konusunda bir sonuca varamadığımız ı belirtmek isterim. Kamuda 4A ya alternatif olarak uygulanan 4B, 5393 sayılı kanun, İHS ve benzeri sistemler iş verimi ve kalitesini artırıp, kamuda huzuru sağlar mı?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.