Sözleşmeli Öğretmen Atama Sonuçları AÇIKLANDI

Sözleşmeli Öğretmen Atama Sonuçları AÇIKLANDI

Kamuajans.com – Ocak ayında başlayan 20 bin sözleşmeli öğretmen atamaları için son adım olan, Sözleşmeli Öğretmen atama sonuçları için bekleyiş sona erdi.

Büyük bir heyecanla beklenen 20 bin Sözleşmeli Öğretmen atama sonuçları için son saatler içerisindeyiz. MEB tarafından yayınlanan atama takvimine göre öğretmen atama sonuçları bugün (18 MART 2020 ) Çarşamba günü açıklanıyor. Korana virüsü tedbirleri kapsamında daha önce planlanan törene daha dar kapsamlı bir katılım sağlanacak ve 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları için puan üstünlüğü esasına göre atamalar bilgisayar üzerinden Milli Eğitim Bakanlığında yapılacak.

Sözleşmeli öğretmen atamaları için tercihler geçen hafta e-devlet üzerinden alınmıştı ve ilk defa onay işlemleri için il ve ilçe müdürlüklerine gidilmedi. Öğretmen atamaları için başvurular Cuma günü saat 23:59 da sonra ermişti.

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları bundan önceki yıllarda atama.meb.gov.tr adresinden T.C Kimlik numarası ile sorgulanarak öğretmen atama sonuçları öğrenilebiliyordu. Bu yıl öğretmen atama sonuçları aynı şekilde atama.meb.gov.tr üzerinden mi olacak? Net bir açıklama şu an itibari ile yok.

Öğretmen atama sonuçları, başvuruların yapıldığı e-devlet üzerinden de adaylara duyurabilir.

Öğretmen atama kılavuzunda ise 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarının personel.meb.gov.tr internet adresi üzerinden duyurulacağı ilan edilmiş.

Öğretmen atama sonuçlarının hangi adreste ve hangi saate açıklanacağına dair resmi bilgi mebpersonel.com sitemize ulaştığı an siz değerli atama sonuçlarını bekleyen öğretmenlerimize, Öğretmen atama sonuçları aktif link şeklinde bu sayfamızda bulabileceksiniz.

Öğretmen Atama sonuçlarını en hızlı ve güncel bir şekilde bu sayfamızdan takip ederek takip edebilirsiniz.

ATAMALARIN YAPILDIĞI VE SİSTEME YÜKLENDİĞİ KISA BİR SÜRE İÇERSİNDE MEB TARAFINDAN GEREKLİ DUYURUNUN YAPILMASI BEKLENİYOR .

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ ( SONUÇLAR AÇIKLANDIĞI AN LİNKİMİZ AKTİF EDİLECEKTİR) (GÜNCELLENİYOR)

ÖĞRETMEN ATAMA SONUCU ATANAN ÖĞRETMENLER GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAK.

Öğretmen atama sonucu atanan öğretmenlerin göreve başlaması konusunda daha önce yapılan güvenlik soruşturmaları için uzun süre bekleniyordu fakat Anayasa Mahkemesi tarafından güvenlik soruşturmasının kaldırılmasından sonra yeni bir düzenleme yapılmadığı için atanan öğretmenler şu an güvenlik soruşturmasına tabi tutulmayacaklardır.

Bu konuda en büyük engel okulların şu an korana virüsü tedbirleri kapsamında kapalı olmasından ötürü olacaktır. Ataması gerçekleştiren öğretmenlerin için MEB tarafından atama kararnamelerin ne zaman illere gönderileceği konusunda da yetkililerden şuana kadar bir resmi bir açıklama bulunmuyor.

Bu konuda korana virüsü salgının seyri göreve başlama tarihinde önemli bir etken olacaktır. Sonuç olarak ataması yapılan öğretmenler bir tedirginliğe girmemeli atamaları gerçekleştirildikten sonra uygun şartlar olduğu an görevlerine başlayacaklardır. Bu konuda MEB yetkililerinin açıklamaları sitemizde olacaktır. 

mebpersonel

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.