Rehabilitasyon Öğretmenleri Kadro İstiyor

Rehabilitasyon Öğretmenleri Kadro İstiyor

Kamuajans.com – Kamuoyunda "kıdem tazminatı" olarak bilinen, işçi ile işverenin karşılıklı anlaştığı durumlarda ödenen tazminatlardaki vergi iadesi ile ilgili bu hafta da çok sayıda soru geldi. Bazı okurlarımız vergi iadesinde 5 yıllık zaman aşımının nasıl uygulanacağını sordu. Sayıları 27 bin 500'e ulaşan ve çalışma koşullarından yakınan rehabilitasyon öğretmenleri, Habertürk aracılığıyla yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın engelli vatandaşlar için sağladığı eğitim yardımları dolayısıyla özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinin sayısı hızla artıyor.

Halen ülke genelinde 2 bin 500 merkez faaliyet gösteriyor. Devlet, engellilerin eğitimi için 2019 yılında 3.4 milyar lira kaynak ayırdı. Önceki yıllarda da her yıl bütçeden önemli kaynak aktarıldı. Ancak, bu merkezlerde çalışan eğitimciler çalışma şartlarının ağırlığından, ücretlerin düşüklüğünden yakınıyor.

Mutsuz insanların çalıştığı merkezlere devlet ne kadar cömert kaynak aktarsa da engelli çocuklarımızın hakkıyla eğitim alamama riski bulunduğunu göz ardı etmemek gerekir.

Türkiye Rehabilitasyon Öğretmenleri Platformu Sözcüsü Fesih Parıltı'nın Habertürk aracılığıyla yaptığı çağrıya kulak verelim:

REHABİLİTASYON ÖĞRETMENLERİ NE İSTİYOR?

"Ülkemizde 2500 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde 300 bin öğrenci, 40 bin personel ve 27 bin 500 öğretmen çalışmaktadır. Aramızda sertifikalı zihinsel engelliler sınıf öğretmeni, özel eğitim öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenleri bulunmaktadır. Bizler bu öğrencilere hayatı nasıl idame ettirmeleri gerektiği yönünde öz bakım - günlük yaşam - sosyal hayat - toplumsal yaşam - Türkçe ve matematik dersleri vermekteyiz.

Ailelerin ve okullarda öğretmenlerinin öğretemedikleri davranış ve dersleri bizler öğretiyoruz. Bu çocuklara birer ümit, ışık ve gelecek veriyoruz. Hayatlarını nasıl devam ettirmeleri konusunda eğitimler veriyoruz. Okul öğrencilerinin sınıflarındaki arkadaşları ile aynı seviyeye gelebilmesi için çaba gösteriyoruz. Yıllardır bu iş ve sektördeyiz, yaşamımızı bu öğrencilerimize adadık.

Hükümetimizin 27 bin 500 öğretmenin sesini duymasını istiyoruz. Devletimizden, dershanede 6 yıl çalışan ve ücretli öğretmenlikte 540 gün prim yatırılan öğretmenlerin atamasını yaptığı gibi bizlerin atamasını da yapmasını talep ediyoruz. Her iki personel alımında da bizler ya unutulduk ya da es geçildik.

Özlük haklarımızın da iyileştirilmesini talep ediyoruz. Ödül ve cezada 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na bağlıyız ama sosyal güvenlik haklarımız ve maaşımız 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu ile 4857 sayılı İş kanunu çerçevesinde belirlenmektedir. Buna bağlı olarak da öğretmenlerimize asgari ücret verilmektedir. Birçok öğretmen arkadaşımız şoför, hizmetli, hostes gibi personel ile aynı ücreti almaktadır. Arkadaşlarımız 08:00-16:40 veya 09:00-18:40 saatleri arasında çalışmaktadır. 'Belirli süreli sözleşme' dolayısıyla kıdem tazminatları ödenmemektedir. Doğum veya ölüm izinlerimiz dahi kullandırılmamaktadır. Öğretmenlerimizin bu mağduriyetlerinin giderilmesini talep etmekteyiz."

Habertürk 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.