Öğretmen Atamaları 2020 Yılında Ne Zaman Yapılacak?

Öğretmen Atamaları 2020 Yılında Ne Zaman Yapılacak?

Kamuajans.com – 2020 Öğretmen ataması ne zaman yapılacak sorusu binlerce vatandaş tarafından araştırılmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2020 öğretmen atamaları tarihi ile ilgili konuya tam anlamıyla açıklık getirdi ve binlerce adaya müjdeyi verdi.. Yaklaşık 500 bin adayın heyecanla aylardır beklediği açıklama internet üzerinden de araştırılmaya başlandı.

Ayrıca Bakan Ziya Selçuk yaptığı açıklamada "Burada bazı branşlar, örneğin; edebiyat ile ilgili gerçekten az alım var. Edebiyat öğretmeni ile ilgili zamanında doyum fazlalaştığı için ihtiyacımız olmayan bir şeyi de almak istemiyoruz" ifadelerine de yer verdi. Peki, 2020 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Yeni yılda öğretmen atamaları hangi tarihlerde yapılacak? İşte MEB tarafından yapılan açıklama…

2020 ÖĞRETMEN ATAMALARI HANGİ TARİHLERDE YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılacak olan açıklama ile 2020 öğretmen atama tarihleri ile ilgili konu netlik kazandı ve tüm adaylar heyecanla bekleyişe geçti. Haberimizin devamından diğer tüm detaylara ulaşabilirsiniz...

2020 ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmen atamalarının Şubat 2020'de yapılacağını duyurarak, ""Öğretmen adaylarımız sanıyor ki ben oturuyorum bir masaya 20 bin, 40 bin, 60 bin yazıyorum.

Bu ülkenin genel ekonomik durumuyla kabinenin kararıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde sistemin kararıyla olan bir şey bu. Bana kalsa ben '60 bin az, 80 bin olsun' derim.

Biz şuna bakıyoruz; 'Hangi alanda, kaç öğretmen ihtiyacımız var' diye. Bunun da bir istatistiği var. Bu yazılım diyor ki 'Senin haritanda şu kadar öğretmen eksiği var, şu branşlarda. Öncelikli olarak nicel açıdan ve coğrafi açıdan bölgesel olarak şuraya şu kadar öğretmen atanması gerekiyor' diyor. Burada bazı branşlar, örneğin; edebiyat ile ilgili gerçekten az alım var. Edebiyat öğretmeni ile ilgili zamanında doyum fazlalaştığı için ihtiyacımız olmayan bir şeyi de almak istemiyoruz" diye konuştu.

ÖĞRETMEN ATAMA 2020 KONTENJANLARI BELLİ Mİ?

2020 Öğretmen atama kontenjanları belli olmadı. MEB tarafından yapılan 2019 öğretmen atamalarında, en fazla kontenjanı 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğine ayırmıştı. Din kültürü ve ahlak bilgisi için bin 910, İngilizce için 2 bin 38, ilköğretim matematik öğretmenliği bin 401, rehberlik bin 56, okul öncesi bin 601, özel eğitim bin 2, Türkçe bin 93, fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği için 919 ve beden eğitimi öğretmenliği için de 845 kontenjan ayrılmıştı.

ÖĞRETMENLERDEN ATAMA İÇİN İSTENEN BELGELER NELERDİR?

1) Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet)

2) Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir)

3) Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği

4) Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi

5) Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.