Öğretmen Alımları KPSS Puanı Üzerinden Olmalıdır

Öğretmen Alımları KPSS Puanı Üzerinden Olmalıdır

Kamuajans.Com – Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, 2. Kanaat Dönemi vesilesiyle basına açıklamada bulundu. "Eğitim çalışanlarımıza, öğrencilerimize, velilerimize başarılı geçecek bir "2. Kanaat Dönemi" dileğiyle; ilk gün heyecanının dönem boyunca eksilmeden devam etmesi temennilerimi ifade ediyor ve yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diyen Deniz sözlerini söyle sürdürdü;

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Şubat'ta 25 Bin öğretmen alımı konusunu destekliyor ve imkanların ileride daha zorlanarak kadrolu öğretmen açığını kapatacak düzeyde adımlar atılması için hükümetin mevcut şartlarda attığı bu olumlu adımları, buna bir referans olarak görüyoruz. KPSS puan üstünlüğüne göre sağlıklı bir güvenlik soruşturması ile atama yapılmasını makul bir yöntem olarak görüyoruz. Mülakat konusuna bakışımızı koruduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Gerekli bir işlem olarak görmedik ve görmüyoruz da.

Öğretmen alımlarında KPSS puanı üzerinden hareket edilmesi adalet ve hakkaniyetin gereğidir. Harici yöntemler küskün ve kırgınlar kitlesi üretmekten, sosyal maliyet artırmaktan başka bir işe yaramayacaktır ve yaramamıştır da. Bu konuda sendikamızın yaklaşımı nettir.

Deniz "Biz ülkemizin kalkınmasının, ortada takdir edilmesi gereken işler ve icraatlar varsa ki var, hakkın teslim edilmesinin; atılan olumlu adımları değersizleştiren bazı noktaların ayıklanarak daha fazla memnuniyet, sosyal fayda ve katma değer üretilmesinin tarafıyız." dedi.

Deniz "Biz, Memur-Sen'iz Önerilerimiz, tenkit ve tekliflerimiz daha iyiyi geliştirmek içindir. Gerginleştirmek için değil. Biz sorunlardan beslenen değil, çözümleriyle güçlenen sendikal akımız. Ülkenin altını oyanlar, bizim gibi ülke için zor zamanlarda kalıbını ortaya koyanları anla(ya)maz" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.