Öğretmen Adayları 40 Bin Ek Atama Talep Ediyor

Öğretmen Adayları 40 Bin Ek Atama Talep Ediyor

Kamuajans.Com – 2017 yılında yapılan KPSS sınavında başarılı olarak öğretmen olmaya hak kazanan öğretmen adayları mülakata takılarak göreve başlamalarının önü kapatılmıştı.

Kamuda terör yapılanmalarının önüne geçebilmek için getirilen mülakat sistemi kpss puanı ile atanmayı hakeden onbinlerce kamu personeli mülakata takılmıştı. Son olarak 2017 yılında yapılan KPSS sınavında atanmayı hak eden ama mülakatta geçer not alamayan hali hazırda 40 bin öğretmen adayı bu yıl için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 40 bin ek atama talep ediyor.

2017 Kpss ile tek bir alım bile olmadan 2018 kpss vakti geldi. Bu mağduriyet ve ihtiyaç sayısı dikkate alındığında 25 bin yetersiz kaldığı düşünen öğretmen adayları Reis-i cumhur'dan Beyannamede müjdeli haberi bekliyor. branş dağılımındaki adaletsizlik olduğunu düşünen öğretmen mağdur olduklarını 80-85 alıp 2 senedir adaletsiz atamalarla evde beklemekten yorulduklarını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.