Branş Öğretmenleri Ek Atama İstiyor

Branş Öğretmenleri Ek Atama İstiyor

Kamuajans.Com – Şubat atamalarında artık sona yaklaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı duyuru ile atanacak branşları ve kontenjanları belirledi. Buna rağmen mağdur olduğunu düşünen branş öğretmenleri ek atama için ek 5 bin kontenjan talep ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı duyuru ile Şubat atamasında alım yapılacak öğretmenlerin branşlarını belirledi.cSözleşmeli öğretmen olarak atama yapılacak alanlarda ise en çok kadro 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliğine verilirken, bunu 2 bin 2 kontenjan ile İngilizce ve bin 907 ile din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 676 ile okul öncesi öğretmenliği, bin 453 ile ilköğretim matematik öğretmenliği, bin 450 ile Türkçe, bin 95 ile fen bilimleri takip etti.

Yayımlanan kontenjanlardan hoşnut olmayan branş öğretmenleri 40 bin öğretmen ataması bir ihtiyaç olduğunu ve yapılması gerekliliğine dikkat çekti. Ücretli öğretmenliğine tepki gösteren öğretmen adayları Mülakat için KPSS puan sıralaması geçerli olması gerektiğine inanıyor.

TEPKİLERDEN BAZILARI

20 bin öğretmen atamasında onlarca branş düşük kontenjanlar aldı Atama bekleyen öğretmenler mağdur edildi. Ek öğretmen ataması ile mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz.

20 bin öğretmen ataması 109 branşa yetmedi, yetmeyecek.

40 bin atama ile mağdur branşlara atama talep ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.