Atanamayan Öğretmenler İçin MEB'e Çözüm Önerileri

Atanamayan Öğretmenler İçin MEB'e Çözüm Önerileri

Milli eğitim bakan yardımcısı sayın safran; Anadolu üniversitesinde yaptığı bir konuşmada formasyonun kaldırılacağını, 95 eğitim fakültesinde 226 bin öğrencinin eğitim gördüğünü 3600 ek gösterge gelmesi halinde 88-100 bin civarında öğretmenin emekli olacağını sonraki yıllarda her yıl ortalama 5-6 bin öğretmenin emekli olacağını ve atama bakleyen onca gariban öğretmenle alay eder gibi açıklamalar yapmıştır.

Sayın bakana yardımcısı neden bu kadar az öğretmene ihtiyaç varken neden hala bu kadar çok eğitim fakültesi var?

Sayın bakan yardımcısı peynir ekmek gibi formasyon dağıtıldı neden daha erken formasyonu kaldırmadınız?

Sayın bakan yardımcısı atama bekleyen eğitim mezunu ve formasyon sahibi öğretmenlerle ilgili alay eder gibi neden açıklamalar yapmıştır hangi öğretmen adayıyla konuşmuş, görüşmüş ve kaç öğretmen bu belirttiği kategoriye sahiptir neye dayanarak bunu söylemektedir? 

hiçbir öğretmen umutsuzluğa kapılmaz öğretmen her daim yeniliğe ve gelişime açık ve her zaman kendini geliştirmeye hazır ve nazır olduğu gibi her türlü zorlu şartlar altında görevini en iyi şekilde yerine getirmektedir.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ:

1) 95 Eğitim fakültesi kontenjanlar heryıl azaltılarak bu makas daraltılmalıdır.

2) Atama bekleyen Öğretmenler üniversitelerde akademisyen olabilmeleri için öncelik tanınmalı akademisyen olmaları sağlanmalıdır.

3) Kamuya alımlarda Öğretmenlere öncelik tanınmalıdır.

4) Atama bekleyen  anlaşmalı üniversitelerde ihtiyaç duyulan alanlarda tezli yüksek lisans eğitimine tabi tutulup diplomalandırılıp atanmaları sağlanmalıdır.

5) Atanamayan öğretmenlere üniversitelerde tezli yüksek lisans ve doktora bölümlerinde öncelik tanınarak istedikleri alanlarda uzmanlaşmaları sağlanarak farklı alanlarda uzmanlaşarak çalışmaları sağlanmalıdır.

6) Milli eğitim bakanlığı bünyesinde 5 yıl ve üzeri görev yapan Ücretli Öğretmenler istisnasız ya kadroya alınmalı yada Üniversitelerde Öğretim Görevlisi kadrolarına atanmaldır.

Tüm bu öneriler atama bekleyen milyonlarca öğretmen adayı sayısının ortadan kaldırılması için elzemdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.