Atama Bekleyen Öğretmenler Vizyon Belgesini Bekliyor

Atama Bekleyen Öğretmenler Vizyon Belgesini Bekliyor

Kamuajans.Com – Milli Eğitim Bakanlığı'nın 23 Ekim'de açıklayacağı vizyon belgesinde eğitim camiasında beklenen müjdelerle dolu olduğu eğitimciler arasında söylenmeye başlandı. MEB'in vizyon belgesinden en büyük beklentide olan kesimi atama bekleyen öğretmenler oluşturuyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın 23 Ekim'de açıklayacağı vizyon belgesi tüm eğitim camiasında heyecana neden oldu. Özellikle atama bekleyen öğretmenler Aralık ayında yapılması planan 20 bin öğretmen atamasında ayrılan kontenjanın 40 bine çıkarılması ümidi ile bekliyor.

Atama bekleyen öğretmenler 23 Ekimde 40Bin Atama Müjdesi gelirse hem 2017 hem 2018 kpssliler için mağduriyet biraz daha azalır. 117 bin açık varken açığı atamayı bekleyen binlerce öğretmenle kapamak daha adil ve doğru olandır kanaatini taşıyor.

Son verilere Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ihtiyacının  117 bin olduğu düşünüldüğünde 20bin alım yetersizdir olduğunu düşünen öğretmen adayları  Şubat'ta 40bin atama talep ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.