5 Bin Öğretmen Daha Alacağız

5 Bin Öğretmen Daha Alacağız

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin en önemli önceliğinin eğitim olduğunun altını çizdi ve Hükümetin eğitim alanındaki yatırımlarını anlattı.

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin en öncelikli konusunun eğitim olduğunu eğitim olmazsa hiçbir şeyin gerçekleşemeyeceğini belirtti.

Bakan Yılmaz, "80 kişilik sınıfta öğretmen öğrencisine bir dakika ayırabilir mi? Ayıramazsa siz kaliteli bir eğitimden bahsedebilir mi? Peki ne yapmak lazım? 584 binin üzerinde öğretmen atadık. Bugün gördüğünüz 3 öğretmenden 2'si bizim dönemimizde atandı. Şimdi 20 bin öğretmen daha alacağız. Mecliste bir kanun çıkıyor, o kanun çıktıktan sonra 5 bin öğretmen daha alacağız. 25 bin öğretmenimizi bu yıl eğitim ailemize katacağız. 600 binin üzerinde öğretmenimizin Milli Eğitim ailemizle buluşturmuş olacağız. Öğretmen başına öğrenci sayısını makul hale getirebilmek için mutlaka öğretmen sayısını arttırmamız lazım. Türkiye'de öğretmen başına düşen öğrenci sayısı biz geldiğimiz 28 idi, şimdi 17'ye düştü. Bu değer ile İngiltere ile aynı, Japonya'da aynı Güney Kore ile aynı değerlere sahibiz Fransa'dan da iyiyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.