20 Bin Yerine 40 Bin Öğretmen Ataması Yapılmalı

20 Bin Yerine 40 Bin Öğretmen Ataması Yapılmalı

kamuajans.com - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ülkemizde öğretmen atama sayısının yetersizliğine dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu.

kamuajans.com - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 26 Mart tarihinde başvuruları başlayacak olan öğretmen atamalarında, sayının artırılmasını istedi.

20 bin yerine 40 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini kaydeden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, atama yapılmamasının en önemli nedeni olarak ülkemizde giderek artan ücretli öğretmen görevlendirmesini gösterdi.

Türk Eğitim-Sen’in yaptığı araştırmaya göre 74 ilde ücretli öğretmen sayısının 83 bin 387’ye yükseldiğini bildiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Bu, 83 bin 387 noktada öğretmen açığımız olduğu anlamına gelir. İlçe milli eğitim müdürlükleri çocuklarımızın dersleri boş geçmesin diye ek ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirmektedir. Bakanlığın ucuz iş gücü istihdamı yaparak, sömürü çarkını işletmesi eğitime darbe vurmaktadır. Ücretli öğretmenlerin 10 bine yakını iki yıllık meslek yüksek okulu mezunudur, pedagojik formasyona sahip değildir. Dolayısıyla ücretli öğretmen çalıştırılan okullarda kalite ve verim büyük düşüş göstermektedir. Bu nedenle öğretmen açığının giderilmesi için ilk yapılması gereken en az ücretli öğretmen sayısı kadar öğretmen ataması yapmaktır. Sendikamızın talebi 2019 yılı sonuna kadar 100 bin atama yapılmasıdır” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.