20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı Mülakatları İle İlgili Açıklama

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı Mülakatları İle İlgili Açıklama

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı Mülakatları İle İlgili Açıklama yaptı. Buna göre Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusunun ekinde yer alan ''Sözleşmeli Öğretmen Sözlü Sınav Değerlendirme Formu Ek-3'' yeniden düzenlenmiştir.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun Y.D. itiraz No: 2017/875 sayılı ve 14/09/2017 tarihli kararında Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 11'inci maddesinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. Anılan Karar doğrultusunda Bakanlığımızca Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 11'inci maddesinde değişiklik yapılarak 24/03/2018 tarihli ve 30370 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

<br />

Bu çerçevede 14/04/2018 ile 08/05/2018 tarihleri arasında sözlü sınava çağırılan adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; Topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri ile yeni yapılan değişikliğe göre Eğitim bilimleri ve genel kültür konularında sınava alınacaklardır.<br />

<br />

Bu bağlamda Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusunun ''7. Sözlü Sınav'' başlıklı 7.3. maddesi; ''Sözlü sınavda adaylar, Eğiti bilimleri ve genel kültür; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; letişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.'' değiştirilmiştir.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/OGRETMEN_FORM.pdf"><strong>FORM</strong></a>

<br />

<br />

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.