1200 Ücretli Öğretmen Atama Müjdesi Bekliyor

1200 Ücretli Öğretmen Atama Müjdesi Bekliyor

Kamuajans.Com – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 bin ek atama müjdesinin ardından geçtiğimiz haftalarda yapılan 20 bin Şubat atamasında umduğunu bulamayan öğretmen adayları için müjde oldu.

 2019 yılında planlanan ikinci 20 bin öğretmen ataması için çalışmalar başladı. Mart ayında yapılması planan 20 bin ek öğretmen ataması yüzbinlerce öğretmen adayına umut oldu. Geçtiğimiz haftalarda yapılan 20 bin öğretmen atamalarında kontenjanda yer bulamayan öğretmen adayları bu yıl toplamda 40 bine ulaşacak öğretmen atamalarında ikinci 20 bin öğretmen atamasında kendilerine kontenjan ayrılması için sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyor.

Atanmak için gün sayan öğretmenler arasında yer alan ücretli öğretmenler son verilere göre 1200 civarında olduğu yapılacak 20 bin öğretmen atamasında 1200 kişilik kontenjan ayrılması durumunda bu durumun ortadan kalkacağı belirtiliyor.

Ücretli Öğretmenlik (Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirme) Nedir?

MEB'in çeşitli nedenlerle öğretmen açığı bulunan Devlet Okulları ve Kurumların da öğretmen açığını kapatmak için uyguladığı bir yöntemdir.

MEB'e göre Ücretli Öğretmenlik; “Çeşitli nedenlerle öğretmen ihtiyacının karşılanamadığı veya öğretmen ihtiyacı karşılanmakla birlikte, öğretmenin izin, rapor ve geçici görevlendirme gibi değişik nedenlerle ders görevlerini yerine getiremediği durumlarda eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülebilmesi ve öğrencilerin derslerinin boş geçmemesi için öğretim üyelerine veya diğer memurlara veyahut (Yüksek öğrenimli olmak koşuluyla) açıktan atanacaklara ücret ile ek ders görevi verilmesi” şeklinde tanımlamaktadır.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.