117.403 Boş Kadroya Atama Yapılmalı, Ücretli Öğretmen Köleliği Sonlandırılmalıdır!

117.403 Boş Kadroya Atama Yapılmalı, Ücretli Öğretmen Köleliği Sonlandırılmalıdır!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamaya göre ülke genelinde toplam öğretmen açığı 117403’tür. Bu denli öğretmen açığına rağmen 400 bin civarında atama bekleyen öğretmen vardır.

Okullar ise öğretmen ihtiyaçlarını ücretli öğretmenlerle karşılamaktadır. Ücretli öğretmenlik asgari ücrete bile ulaşamayan bir köleci uygulamadır.

Bunca öğretmen açığına ve atama bekleyen onca öğretmene rağmen asgari ücrete bile ulaşamayan koşullarda bir ücretli öğretmenlik uygulamasını sürdürmek hiçbir şekilde kabul edilemez! 

Boş kadrolara derhal atamalar yapılmalıdır. Şu anda derslere giren ücretli öğretmenler kadroya alınmalıdır. Sözleşmeli, ücretli öğretmenlik biçimleri kaldırılmalı, bütün eğitim emekçileri için güvenceli çalışma koşulları sağlanmalıdır. Bizzat Milli Eğitim Bakanı tarafından dile getirilen bu çelişkinin devam ettirilmesi çok daha büyük bir çelişki olacaktır. 

EĞİTİM İLKE-SEN 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.