Uzman Jandarmalar Kimseden Sadaka Beklemiyor

Uzman Jandarmalar Kimseden Sadaka Beklemiyor

KamuAjans.Com-Yönter, "Uzman jandarmalar kimseden sadaka, fitre beklemiyor. Bu kahramanlarımızın suçu rütbesi olmamasıdır. Uzman jandarmalarımız sadece haklarını istiyor.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter de uzman jandarmaların sorunlarını dile getirdiği gündem dışı konuşmasında, bu kişilerin eğitim ve öğretimlerine denk gelen kadro dereceleriyle emekli olmak istediklerini söyledi.

30 bin uzman jandarmanın 25 bine yakınının fakülte veya yüksekokul mezunu olduğunu ifade eden Yönter, bu kişilerin ortaöğretim statüsünde emekli edildiğini savundu.

Subay ve astsubaylara ilişkin düzenlemelerde hassas davranan hükümetin uzman jandarmalar konusunda duyarsız kaldığını öne süren Yönter, TSK personelleri arasında uzman jandarmalar aleyhine bir eşitsizlik doğduğunu ve bunun giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Yönter, "Uzman jandarmalar kimseden sadaka, fitre beklemiyor. Bu kahramanlarımızın suçu rütbesi olmamasıdır. Uzman jandarmalarımız sadece haklarını istiyor. Gerekli yasal düzenlemelere iktidar ve muhalefet partilerinin ortaklaşa destek vermeleri ve bu ihtiyaçlarının karşılanması acildir." dedi.



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.