Uzman Erbaşların Astsubay Olma İmkanı Var Mı ?

Uzman Erbaşların Astsubay Olma İmkanı Var Mı ?

KamuAjans.Com-Uzman erbaşlardan, 7 nci hizmet yılını tamamlamış (8 inci hizmet yılını bitirmemiş) ve 10 uncu hizmet yılını bitirmemiş olanlara, bir defaya mahsus olarak astsubaylık giriş sınavına katılma hakkı verildi.

678 sayılı KHK, Uzman Erbaş Kanununda değişiklik yapmak suretiyle, uzman erbaşlardan bazılarına astsubay olma imkanı getirdi.

KHK’da yer alan geçici düzenlemeye göre; 22 Kasım 2016 tarihi itibariyle 7 nci hizmet yılını tamamlamış ve 10 uncu hizmet yılını bitirmemiş olan uzman erbaşlar, astsubay olabilmek için gerekli diğer şartları taşımaları kaydıyla, yapılacak ilk astsubaylığa geçiş sınavına müracaat edebilecek.

Uzman Erbaş Kanununda yer alan düzenleme, astsubaylık sınavına başvuracak uzman erbaşlarda; başvuru tarihinde 4 üncü hizmet yılını tamamlamış ve 8 inci hizmet yılını bitirmemiş olmak şartını arıyor. Bu şart ilk astsubaylık sınavı için esnetilmiş oldu.

678 sayılı KHK’nın ilgili maddesi

MADDE 19 – 18/3/1986 tarihli ve 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 4- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte 7 nci hizmet yılını tamamlamış ve 10 uncu hizmet yılını bitirmemiş olan uzman erbaşlara, 15 inci maddedeki diğer şartları taşımaları kaydıyla bu maddenin yayımı tarihinden itibaren yapılacak ilk astsubaylığa geçiş sınavına müracaat hakkı verilir.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.