TSK'ya Süvari Atı ve Topçu Beygiri Alınacak

TSK'ya Süvari Atı ve Topçu Beygiri Alınacak

Kamuajans.com - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ihtiyacı için süvari atı, topçu beygiri, mekkare katırı ve kangal köpeği alınacak. Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı verilerine göre, 2017 yılında da ordunun ihtiyacı doğrultusunda hayvan alımına devam edilecek.

Kamuajans.com - Süvari birlikleri için TSK'ya yeni yılda alınacak en pahalı hayvan, 3 bin 556 lirayla süvari beygiri olacak. Süvari beygirini, 2 bin 810 liralık birim fiyatı ile topçu beygiri izleyecek. Diğer binek beygirler için ödenecek birim fiyat ise 2 bin 696 lira olacak.

Bütçede orduya alınacak kurt köpeğinin birim fiyatı ise bin 353 lira olarak belirlendi. Kangal köpeğinin birim fiyatı için de 665 lira ödenecek.

Taşıma işlerinde kullanılan mekkare beygirlerinin birim fiyatı için bin 973 lira, mekkare katırlarının birim fiyatı için bin 858 lira ayrılacak.

Geçmişte büyük önem taşıyan süvari ve mekkare birlikleri, gelişen teknoloji nedeniyle önemini yitirse de bu birlikler zor arazi koşullarında halen kullanılıyor. 

HÜSEYİN KARATEPE
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.