TSK Personeline 2018 Yılı Yan Ödeme Kararnamesi İyileştirme Zammı

TSK Personeline 2018 Yılı Yan Ödeme Kararnamesi İyileştirme Zammı

Askeri Personel - Türk Silahlı Kuvvetlerinin muvazzaf personelinin beklediği yan ödeme kararnamesi yayınlandı. Kararnameyi dört gözle bekleyen TSK Personeli için oldukça mutluluk verici bir iyileştirme yapıldı. Yapılan iyileştirmenin diğer güzel bir yanı da açıklanan iyileştirme rakamının geriye dönük uygulanacak olması oldu. Yan ödeme kararnamesinde belirtilen hususa göre 1 Ocak 2018 tarihi başlangıç olarak baz alınacak.

Kamuajans.com - TSK Personeline Yan Ödeme Kararnamesi ile 400 lira iyileştirme yapıldığına dair açıklama yapıldı. Bu kararnameden Jandarma ve Sahil Güvenlik Personeli de faydalanabilecek.

Yapılan açıklamada ''2018 Yılı Yan Ödeme Kararnamesi İle Yapılan İyileştirmeler' başlığı ile yapılan duyuruda; 2018 Yılı Yan Ödeme Kararnamesi 18 Nisan 2018 tarihinde onaylanmıştır. Bu kapsamda;  özlük haklarını 926 Sayılı Personel Kanuna göre alan, subay, astsubay ve uzman erbaşların maaşlarında 01 Ocak 2018 tarihihnden geçerli olmak üzere aylık net 400TL. (Dörtyüz) iyileştirme yapılmıştır. 

Ayrıca komando,SAT / SAS deniz hizmet süresi, 4 ve üzeri sıralı hizmet garnizonu görevi gibi konular, başta olmak üzere çeşitli hususlarda da iyileştirme yapılmıştır' sözlerine yer verildi. 

SAT/SAS ve komando sınıfı personele ilave net 679 TL (altıyüzyetmişdokuz), deniz hizmet süresi 8 yıl ve üzeri olan personele net 690 TL (altıyüzdoksan), deniz hizmet süresi 12 yıl ve üzeri olan personele 813 (sekizyüzonüç) yan ödeme ve iş güçlüğü tazminatında iyileştirme yapılmıştır.'' denilmiştir.

Jandarma Teşkilat Görev ve Yetkileri Kanunun 20. maddesi şöyle:

Özlük hakları:

Madde 20 – Jandarma Genel Komutanlığı personeli; bu Kanunla getirilen hakların yanısıra, özlük hakları bakımından, 926 sayılı “Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu”, 657 sayılı “Devlet Memurları Kanunu” ile genel ve özel düzenleme getiren diğer kanunlarla verilen haklardan da yararlanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.