Sözleşmeli Er ve Erbaşların Özlük Haklarında Değişiklik

Sözleşmeli Er ve Erbaşların Özlük Haklarında Değişiklik

Kamuajans.com - OHAL uygulamaları kapsamında çıkarılan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede, sözleşmeli er ve erbaşların istihdamına ve özlük haklarına ilişkin bazı hükümler de yer aldı.

Kamuajans.com - Sözleşmeli erliğe girişte aranan şartlar arasında yer alan “Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak” şartına, “güvenlik soruşturmasının sonucunun henüz gelmediği hallerde arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak" hali eklendi.

**Sözleşmeli er adaylarının ön sözleşmeleri ile sözleşmeli er ve erbaşların sözleşmelerinin süreleri bitmeden feshedilmesine sebep olan haller arasına “Güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanmak” eklendi.


Mazeret izinleri arttı

**Sözleşmeli erbaş ve erlere; kendisinin evlenmesi halinde 7 gün, eşinin doğum yapması halinde 10 gün mazeret izni verilebilecek.


Ayrıldıklarında aldıkları ödeme arttı

**Kendi kusurları olmaksızın veya ilk sözleşmesini yahut müteakip sözleşme süresini bitirmesinden dolayı Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan sözleşmeli erbaş ve erlere yapılan ödemede esas alınan oranlar arttı.  

Bu şekilde ayrılanlara yapılacak ödemenin miktarı; ayrıldıkları tarihteki memur aylık katsayısının 15.330 gösterge rakamıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın, hizmet yılları itibariyle haklarında geçerli oranla çarpımı ile hesaplanıyor. Bu ödemeden sadece damga vergisi kesiliyor.

Oranların değişmesiyle, TSK’dan ayrılacak sözleşmeli er ve erbaşlara yapılacak ödemenin miktarı da artmış oldu. Eski ve yeni ödeme oranlar ile, oranlardaki değişmenin ödeme miktarını ne kadar artıracağı (2017 yılının ikinci yarısında geçerli olan katsayıya göre) bilgisine aşağıda yer verilmiştir. 

Hizmet Yılı

Oranlar

Oranlardaki artışın

ödeme miktarına net etkisi

Eski

Yeni

1

6,3

8,37

32 TL

2

12,6

16,75

65 TL

J

25,1

33,38

130 TL

4

31,3

41,62

162 TL

5

37,5

49,87

195 TL

6

43,7

58,12

227 TL

7 ve üzeri

62,3

82,85

323 TL

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.