Öğretmen ve Mühendis Sınıfı Muvazzaf Subay Alınacak

Öğretmen ve Mühendis Sınıfı Muvazzaf Subay Alınacak

Kamuajans.com - Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına Milli Savunma Üniversitesinde Görevlendirilmek Üzere Öğretmen ve Mühendis Sınıfı Muvazzaf Subay alınacak. Son başvurular 31 Mayıs 2018 tarihi saat 23.59'a kadar yapılabilecek. Sınav yeri Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'dır.

Kamuajans.com - Muvazzaf Subay, 926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, en az dört yıl süreli fakülte veya yüksekokulları bitiren ve bu kılavuzun müteakip bölümlerinde açıklanan şartları sağlayan erkek ve kadın adaylardan istihdam edilen subaylardır.

<br />

Muvazzaf subay adaylarından, tüm seçim aşamalarını geçmelerini müteakip, başarı sıralaması ve yapılacak tercihler esasına göre kontenjana girenler “Temel Askerlik ve Subaylık Nosyonu Kazandırılması Eğitimi”ne tabi tutulacaktır. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar, “Teğmen” rütbesiyle istihdam edilirler.

<br />

Başvurduğu branş için uygun ve geçerli (2013 - 2018 İlkbahar Dönemi dahil) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınav (ALES) puanı (en yüksek olan puan baz alınacaktır) en az 70 olanlar,

<br />

En az dört yıl ve daha fazla süreli TABLO-1’de yer alan fakülte/yüksekokul bitirenlerden kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar,

<br />

Askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler veya askerlik hizmetinden terhis olanlar (Hakkında “yedek subay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar.),

<br />

Erbaş ve erlerden askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip en az 4 yıllık fakülte/yüksekokulu bitirenler başvurabileceklerdir. <br />

<br />

Seçim aşamasında adaylar; kayıt kabul, fiziki değerlendirme, fiziki yeterlilik testi (spor), kişilik değerlendirme testi, mülakat, sağlık muayenesi, arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasına tabi tutulacaktır.

<br />

Seçim aşamasında adaylar yanlarında nüfus cüzdanı fotokopisi / TC kimlik kartı fotokopisi, askeri kimlik kartı fotokopisi, lisans ve yüksek lisans diploması, denklik belgesi, not durum belgesi, terhis belgesi, askerlik durum belgesi, şehit/gazi eş ve çocuklarına ait ilgili kurumdan alınmış onaylı belgenin aslı ve bir adet fotokopisi, adli sicil kaydı, fotoğraf, nitelik belgesi, ALES puan belgesi getireceklerdir.

<br />

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/MUVAZZAF_1.pdf"><strong> KILAVUZ</strong></a><br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com" >Kamuajans.com</a> - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.