Harp Okulları İçin Tercih Duyurusu

Harp Okulları İçin Tercih Duyurusu

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları için tercih duyurusu yayımladı. 2019 MSÜ Harp Okulları ve Meslek Yüksekokulları için Tercihler 17 Mayıs 2019 tarihine kadar devam edecek.

2019-MSÜ HARP OKULLARI VE MESLEK YÜKSEKOKULLARI TERCİH İŞLEMLERİ DUYURUSU

<br />

DİKKAT !!!

<br />

Adayların tercih işlemleri sırasında hata yapmamaları ve hak kaybına uğramamaları için duyuruyu dikkatli bir şekilde okumaları gerekmektedir.

<br />

Kara Harp Okulunda (ANKARA) yapılacak 2'nci Seçim Aşamalarına, sadece tercih yapan adaylar çağırılacaktır.

<br />

1. 2019-MSÜ'ye katılan adaylardan ilgili MSÜ ağırlıklı puanları hesaplanan adaylar tercih yapabilecektir. Adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 29 Nisan 2019 - 17 Mayıs 2019 (saat 23:59'a kadar) yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde tercihini yapmayan adaylar, 2'nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

<br />

2. Şehit/Gazi çocuğu olan adayların dikkatine!

<br />

Şehit ve gazi çocuğu olan adaylar tercih işle mleri sırasında Bilgilerim sekmesinden Şehit / Gazi Belgesi yükle düğmesine basarak ilgili kurumlardan aldıkları "Şehit/Gazi Yakını" belgelerini uygun formatta yükleyeceklerdir. Şehit ve gazi çocuklarından 2019-MSÜ sınavında belirlenecek "Seçim Aşamaları Çağrı Taban Puanının" %90'nını alanlar, ikinci seçim aşamalarına çağırılacaktır. Aday çağrı sayıları kontenjan miktarına göre belirlenecektir.

<br />

3. Hava Harp Okulu (HHO)'nu tercih edecek adayların dikkatine!

<br />

HHO için yapılacak seçim aşamalarına sadece ilk tercihi HHO olan adaylar arasından MSÜ-SAY puan sırası ve çağrı kontenjanına göre çağrı yapılacaktır. HHO'nu ikinci ve sonraki tercihlerine koyan adaylar HHO için aday olamayacaklardır.

<br />

4. Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando MYO)'nu tercih edecek adayların dikkatine!

<br />

Bando MYO tercih eden adaylar (sırası önemli değil sadece tercihlerin arasında olması önemlidir.) mülakat aşamasını müteakip Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına alınacaktır. Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, teori ve çalgı performansı olmak üzere iki ana bölümden oluşacaktır.

<br />

5. Adaylar Harp Okulları için;

<br />

- Kara Harp Okulu (KHO),

<br />

- Deniz Harp Okulu (DHO),

<br />

- Hava Harp Okulu (HHO),

<br />

- Sahil Güvenlik Komutanlığı adına Deniz Harp Okulu (SG-DHO)

<br />

Astsubay Meslek Yüksekokulları için;

<br />

- Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara Asb.MYO),

<br />

- Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz Asb.MYO),

<br />

- Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava Asb.MYO),

<br />

- Sahil Güvenlik Komutanlığı adına Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu (SG-Deniz Asb.MYO)

<br />

- Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando Asb.MYO),(Bu okulu işaretleyecek adaylar müzik yetenek sınavına girecektir.) tercihi yapabilecektir.

<br />

6. 2'nci seçim aşamalarına çağrı yapılacak puan türleri;

<br />

2'nci Seçim Aşamalarına Çağrı Puan Türü

<br />

KHO 2019-MSÜ Sayısal Puanı

<br />

2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı

<br />

DHO 2019-MSÜ Sayısal Puanı

<br />

HHO 2019-MSÜ Sayısal Puanı

<br />

Kara Asb.MYO 2019-MSÜ Sayısal Puanı

<br />

2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı 2019-MSÜ Sözel Puanı

<br />

2019 MSÜ Genel Puanı

<br />

Deniz Asb.MYO

<br />

Hava Asb.MYO

<br />

Bando Asb.MYO

<br />

2019-MSÜ Sayısal Puanı

<br />

2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı

<br />

2019-MSÜ Sözel Puanı

<br />

2019 MSÜ Genel Puanı

<br />

2019-MSÜ Sayısal Puanı

<br />

2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı

<br />

2019-MSÜ Sözel Puanı

<br />

2019 MSÜ Genel Puanı

<br />

2019-MSÜ Puan Türlerinden Adayın Aldığı En Yüksek Puan

<br />

Yukarıda yer alan puan türlerinden çağrı işlemlerinde hangisinin kullanılacağı Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğünce kontenjan durumuna göre belirlenerek internet ortamında ilan edilecektir. (Çağrılar puan türlerindeki okul kontenjanlarına göre yapılacağından her puan türünden farklı miktarda aday çağrılabilecektir.)

<br />

Okul türüne göre belirlenen taban puanlar ve adayların ilgili 2019-MSÜ puan türündeki sırasına göre 2'nci Seçim aşamalarına çağrılması ile ilgili bilgilendirme https://www.personeltemin.msb.gov.tr genel ağ adresinden yapılacak olup sınav çağrıları 13 Haziran 2019 tarihinde MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığınca https://www.personeltemin.msb.gov.tr adresinden yapılacaktır. Sınava çağırılan adaylar, sınava başvuru yaparken / tercih yaparken verdikleri cep telefonlarından bilgilendirilecektir. Bu nedenle adayların iletişim bilgilerinin doğru olması ve özellikle cep telefon numaralarının güncel olması çok önemlidir.

<br />

7. Yerleştirmede Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Harp Okullarına yerleştirilen adayların MYO tercihleri dikkate alınmayacak ve MYO için aynı adaya yerleştirme yapılmayacaktır.

<br />

<strong>DİKKAT !!!</strong>

<br />

Tercihinizi yaparken okullara tercih sıranıza göre yerleştirileceğinizi, yerleştirme işlemlerinin ikinci bölümünde (yerleştirme işlemlerinin son 5 iş günü içinde) Aday Değerlendirme Puanına göre öncelikli tercihinizin dışındaki tercihlerinize de yerleşebileceğinizi unutmayın.

<br />

Yerleştirme işlemlerinin ilk bölümünde (yerleştirme işlemlerinin son 5 gününe kadar) adaylar puanlarına göre öncelikli tercihlerine yerleşecektir. Ek yerleştirmede yerleştirilecek adaylar Okullarda kontenjan açığı kalması durumunda yerleştirme işlemlerinin ikinci bölümünde (yerleştirme işlemlerinin son 5 günü) yerleştirilirler. İkinci bölümde yerleştirmeye hak kazanan adaylar ilgili okullar tarafından bildirilen ihtiyaç sayısına, ihtiyaç bildirme önceliğine ve aday değerlendirme puan sıralamasına göre yerleştirilirler. Bu yerleştirmede adayın ilgili okuldaki başarı sıralaması dikkate alınır tercih önceliği dikkate alınmaz.<br />

<br />

<strong>Tercih için </strong><strong><a href="https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir?oauthClientId=0f79e469-cf36-4aae-8a58-0f526a52b0b0&continue=https%3A%2F%2Fgiris.turkiye.gov.tr%2FOAuth2AuthorizationServer%2FAuthorizationController%3Fresponse_type%3Dcode%26client_id%3D0f79e469-cf36-4aae-8a58-0f526a52b0b0%26state%3DMSB_Pertem_t2pmukcttpmyjgcdxj5b1n0m%26scope%3DKimlik-Dogrula%26redirect_uri%3Dhttps%253A%252F%252Fpersoneltemin.msb.gov.tr%252FGenel%252FGiris%252FKontrol" target="_blank">TIKLAYINIZ</a></strong><strong> </strong>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.