Emekli Binbaşıların Makam Ve Görev Tazminatı Talebi

Emekli Binbaşıların Makam Ve Görev Tazminatı Talebi

KamuAjans.Com - Emekli binbaşılar, 1990'lı yıllarda çıkarılan makam ve görev tazminatından doğan adaletsizliğin giderilmesini istedi.

Emekli binbaşılar, son yıllarda oluşan maaş dengesizliklerini konuşmak üzere Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nde (TESUD) bir araya geldi.

Emekli Binbaşılar Platformu İzmir Şube Başkanı Emekli Hava Kıdemli Binbaşı Hayrettin Turan, yaptığı açıklamada, 1990'lı yıllarda çıkarılan makam ve görev tazminatlarının yarbay rütbesine kadar olanlara verildiğini ancak binbaşılara bu hakkın tanınmadığını söyledi.

Kendilerine albay rütbesindeki askeri personelin görevlerinin yaptırıldığını, rütbe almalarına da kısa bir zaman kalmışken emekliye sevk edildiklerini bildiren Turan, o dönemde verilmeye başlanan bu tazminatların çok büyük bir maaş farkına ve adaletsizliğe neden olduğunu savundu.

Turan, istenirse bir gecede bu adaletsizliğin giderilebileceğini, sadece ilgili yasada "yarbay" ifadesinin altında "binbaşı" yazılması gerektiğini dile getirdi.

Emekli Topçu Binbaşı Metin Işık da tazminatlar ilk çıktığında yüzde 2-10 civarında olan maaş farkının, bugün yüzde 90'ları bulduğunu belirtti.

Işık, bu adaletsizliğin giderilmesi için Genelkurmay Başkanlığına verilen dilekçelerin kabul edilmediğini anlattı.

Metin Işık, bu adaletsizliğin neden olduğu sıkıntılardan dolayı emekli olmasına rağmen bazı binbaşıların kahvehanede garsonluk yaptığını, bazılarının figüran olarak çalıştığını, bazılarının da piyango bileti sattığını ifade etti.

Ertuğrul Subaşı

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.