Başarısız Bordo Bereli İhraç Edilecek

Başarısız Bordo Bereli İhraç Edilecek

KamuAjans.Com-Özel Kuvvetler Komutanlığına dışarıdan alınanlardan eğitimlerde başarılı olamayanların Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilecek.

Özel Kuvvetler Komutanlığına dışarıdan alınanlardan eğitimlerde başarılı olamayanların Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilecek.

678 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milli Savunma Bakanlığınca bazı düzenlemelere gidilen kanun hükmünde kararnameye göre, doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere subay ve astsubay olarak alınacakların yaş ve diğer giriş şartları, Genelkurmay Başkanlığının görüşü alınarak Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek. Dışarıdan Özel Kuvvetler Komutanlığına subay ve astsubay olarak alınanlar, iki yıllık deneme sürecine tabi tutulacak.

Bunlardan subaylığa nasbedilenler sınıflarına bakılmaksızın Özel Kuvvetler Komutanlığında eğitime tabi tutulacak. Bu eğitimlerde sağlık nedenleri hariç başarı gösteremeyenlerin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişikleri kesilecek. Bu kişilerin aylık maaşları dışındaki devlet tarafından yapılan masrafları kanuni faizleriyle tahsil edilecek.

Sağlık nedenleriyle başarı gösteremeyenler ise bir sonraki dönem eğitimine katılacak. Bunlardan ikinci dönem eğitimde de başarı gösteremeyenler, kuvvet komutanlıklarınca sınıf ve rütbelerine uygun görevlere atanacak. Doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere subay nasbedilenlerden, sonradan Özel Kuvvetler Komutanlığı dışına atananlar, ayrıca sınıflarına ilişkin eğitimlere tabi tutulacak.

Sarp Özer

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.