Bakan Açıkladı! O Personellere Tazminat Ödenecek

Bakan Açıkladı! O Personellere Tazminat Ödenecek

KamuAjans.Com-Maliye Bakanı Ağbal: - "Suriye'de görevli askeri personele tazminat ödenmesine ilişkin usul ve esaslar Başbakanlığa gönderilmiş durumda. En yakın zamanda bununla ilgili gerekli düzenlemeyi çıkaracağız"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Suriye'de görevli askeri personele tazminat ödenmesine ilişkin usul ve esaslar Başbakanlığa gönderilmiş durumda. En yakın zamanda bulunla ilgili gerekli düzenlemeyi çıkaracağız." dedi.

Ağbal, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin ikinci bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Vergi ve sigorta borcu olan esnafa 36 aya kadar taksitlendirme ile ödeme kolaylığı getirdiklerini anımsatan Ağbal, yeniden yapılandırma ödemelerini de Mayıs ayına kadar ertelediklerini belirtti.

Ağbal, "Esnafımız açısından son derece doğru bir karar verildiğini şimdiden söyleyeyim. Ocak, Şubat ve Mart aylarında sigorta primleri ödemelerini de 9 ay süreyle faizsiz olarak erteledik. 2016 Ağustos ayından bu yana arka arkaya ekonomide canlılık meydana getirmek, talebi canlandırmak, işletmelerimize finansal kolaylıklar getirmek için çok sayıda karar aldık." diye konuştu.

Çiftçilerin alın terini ödediklerini ifade eden Ağbal, 2017 yılı tarımsal destekleme bütçesinin 18 milyar lira olduğunu kaydetti.

"Çiftçimiz bunların hepsini hak ediyor." diyen Ağbal, sözlerine şöyle devam etti:

"En son yemde ve gübredeki KDV'yi kaldırdık. Bu paket içinde çiftçilerin borçlarını yeniden yapılandırdık. Sizlerin de desteğiyle çiftçilerimizin refahının artırılması için güzel çalışmalar yapacağız."

Ağbal, Ahilik Fonu çalışması yapılırken, esnaf ve sanatkarlar birliği başta olmak üzere, meslek örgütleriyle istişare yapıldığını bildirdi.

Tasarının oluşmasında esnaf ve sanatkarların katkısı bulunduğunu anlatan Bakan Ağbal, "Burada gerçekten isminin dahi belirlenmesinde esnaf odalarımızın talebi vardır, katkısı vardır. Burada iyi gün var, kötü gün var. Kötü günde böyle bir sigorta sisteminin kurulması başta esnafımızın talebidir. Biz de onu bu şekilde yerine getirmiş olduk." diye konuştu.

Bakan Ağbal, Genel Kurul'da ilaç ve sağlık hizmetlerinin sunumuna ilişkin tedirginliklerin ifade edildiğini aktardı.

Bunların tek tek incelenmesi gerektiğini, ancak hükümet olarak en iyi oldukları hizmetlerin başında sağlığın geldiğini vurgulayan Bakan Ağbal, "Bilgileri bizimle paylaşırsanız yaşanan aksaklıkların üzerine gidilir. Ama sağlık hizmet sunumunda ve ilaca erişimde son 14 yılda olağanüstü gelişmeler oldu. Ancak yaşanan bir aksaklık varsa, Sağlık Bakanımızla paylaşırız." dedi.

- Nüfus müdürlüklerindeki yoğunluk

Yeni kimlik kartı için yoğun başvuru yaşandığını, ancak bunun referandum süreciyle ilgisi olmadığına işaret eden Ağbal, "Maliye Bakanlığı olarak artan talep karşısında İçişleri Bakanlığımıza bin 500 kadar sözleşmeli personel desteği kararı aldık. İkinci bir husus olarak da mevcut personelin fazla mesai yapma ihtiyacı ortaya çıktı. Söz konusu personele fazla mesai ücreti ödenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı çalışması yaptık. Sorunların çözümü için var gücümüzle çalışıyoruz." diye konuştu.

- Suriye'de görevli personele tazminat çalışmaları

Ülkenin güvenliği için görev yapan personele ilişkin hususun çok hassas olduğuna vurgu yapan Bakan Ağbal, "Suriye'de görevli askeri personele tazminat ödenmesine ilişkin usul ve esaslar Başbakanlığa gönderilmiş durumda. Takip ediyoruz. En yakın zamanda bulunla ilgili gerekli düzenlemeyi de çıkaracağız." değerlendirmesinde bulundu.



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.