Astsubaylıktan Subaylığa Geçiş Kolaylaştı

Astsubaylıktan Subaylığa Geçiş Kolaylaştı

Kamuajans.com - 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda astsubaylıktan subaylığa geçiş sınavına girmek için "astsubay olarak dördüncü hizmet yılını tamamlamış, yedinci hizmet yılını bitirmemiş olmak" şartı esnetildi. Yedi yılını tamamlamış ve onuncu hizmet yılını bitirmemiş olan astsubaylara subaylığa geçiş sınavına yapılacak ilk sınava müracaat etme hakkı tanındı.

Kamuajans.com - Konuya ilişkin açıklama, 676 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 57 nci maddesiyle 926 sayılı Kanuna eklenen geçici maddede açıkça belirtilmektedir.

<br />

<strong>

<br />

"EK GEÇİCİ MADDE 94-</strong> Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte yedinci hizmet yılını tamamlamış ve onuncu hizmet yılını bitirmemiş olan astsubaylara, 109 uncu maddedeki diğer şartları taşımaları kaydıyla bu maddenin yayımı tarihinden sonra yapılacak ilk astsubaylıktan subaylığa geçiş sınavına müracaat hakkı verilir." <br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.