'Astsubaylık Eğitimi 4 Yıl Olsun' Teklifi

'Astsubaylık Eğitimi 4 Yıl Olsun' Teklifi

KamuAjans.Com-Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Milli Savunma Üniversitesi'indeki astsubaylık eğitimin iki yıldan dört yıla çıkarılması için Milli Savunma Bakanlığı'na teklifte bulundu.

KENAN BUTAKIN

15 Temmuz darbe girişiminden kısa süre sonra Harp Akademileri, askeri liseler ve astsubay okulları kapatıldı. Askeri okulların kapatılmasının ardından da hem subay hem de astsubaylık eğitimi için Milli Savunma Üniversitesi kuruldu.

Geçtiğimiz günlerde ise Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) tarafından Milli Savunma Bakanlığı'na dikkat çeken bir öneride bulunulduğu öğrenildi.

KARAR'ın edindiği bilgilere göre, astsubaylık eğitimin tıpkı lisans eğitimine benzer şekilde yapılmasını talep eden TEMAD, modelin isminin de "Astsubay Akademisi" olduğunu açıkladı. TEMAD Başkanı Ahmet Keser "Milli Savunma Üniversitesi'ndeki eğitim şu anda 2 yıllık meslek yüksekokulu şeklinde. Milli Savunma Bakanlığı isterse bir yıl daha uzatabiliyor. Biz ise üniversite çatısı altındaki eğitimin 4 yıla uzatılmasını önerdik. Çünkü 30 yıl sonrasının TSK ihtiyacı 2 yıllık eğitim ile karşılanamaz. Bu öneri, 2047'in Silahlı Kuvvetleri için gerekli. Teknik eğitim için de çok önemli. Bazen eğitimin yetmediği ve göreve başlanıldığında bile devam ettiği oluyor" dedi.

Karar 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.