Askerin Yemek Duası Değişti! İşte Yeni Dua

Askerin Yemek Duası Değişti! İşte Yeni Dua

KamuAjans.Com-İçişleri Bakanlığı kışlalara genelge gönderdi. Bundan böyle askeriyedeki yemek duaları 'Tanrımıza hamdolsun' diye değil, 'Allahımıza hamdolsun' diye başlayacak.

İçişleri Bakanlığı kışlalara askerin yemek duasının değiştirilmesi için genelge gönderdi. Genelgeye göre askeriyedeki yemek duaları artık 'Tanrımıza hamdolsun' yerine 'Allahımıza hamdolsun' diye başlayacak.

Kanal D Ana Haber'in haberine göre, 'Tanrımıza hamdolsun, milletimiz varolsun' şeklinde başlayan yemek duası artık "Allah'ımıza hamdolsun" diye başlayacak. İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili değişikliğe gitti ve Jandarma Genel Komutanlığı'na yazı gönderdi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in imzasıyla jandarma birliklerine gönderilen talimat yazısıyla, birlik, karargâh ve kurum amirliklerinde yemek duasında değişikliğe gidildi.

Uzun zamandır 'Tanrı' kelimesine itirazlar vardı.


"YILLARDIR DEVAM EDEN YERLEŞİK BİR UYGULAMA"

Konu ile ilgili 2016 yılında Mersin'de yaşayan bir vatandaş TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak, yemek duasında geçen 'Tanrı' kelimesinin değiştirilmesini istemişti. Komisyon, talebi Milli Savunma Bakanlığı’na sormuştu. Bakanlık “TSK’da yemek duası uygulamasının yıllardır devam eden yerleşik bir uygulama olduğu değerlendirilmiştir” yanıtı göndermişti. Komisyon, dilekçe ile ilgili başka bir işlem yapmama kararı almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.