Askeri Sivil Memurların Feryadını Duyan Yok Mu?

Askeri Sivil Memurların Feryadını Duyan Yok Mu?

Bugün bazı basın-yayın organlarında TSK Personeline 400 TL iyileştirme zammı yapıldığı haberi yer aldı. TSK'da görev yapan sivil memurlar TSK personeli değil mi?Sözde sivil memurlarda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli olduğu ifade ediliyor ve TSK personeli kimlik kartını taşıyorlar.

Sivil memurlar da sabah 08.00 ve aksam 17.00 kışlalarda, birliklerde ve karargahlarda, Askerlik Şubesi ve Orduevi gibi her türlü sosyal tesislerde diğer TSK personeli gibi aynı tel örgüler içinde, aynı şartlarda özveri ile çalışıyorlar.Gerektiğinde  nöbet deniliyor onuda tutuyorlar.

Şüphesiz  “ÖRNEK” ( 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 232 ve 233. maddesine bakılırsa TSK’da görev yapan devlet memurları olarak zaten çalışma koşulları bakımından diğer devlet memurlarının yararlandığı hiç bir haktan istifade edemiyorlar.

24 saat  üzerinden mesai mefhumu gözetilmeden çalışıyorlar. Ki, hafta sonları digerdevlet memurları evlerinde tatil yaparken TSK'daki sivil memur arkadaşlarımızdan bir çoğu hiç bir ücret almadan mesaide yapıyorlar.Ancakiş zamma veya diğer sosyal haklarda iyileştirmeye geldiğinde nedense TSK personeli sayılmıyorlar. TSK’da çalışan 52 bin devlet memuru kurum içinde ÜVEY EVLAT muamelesine tabi tutuluyorlar.



Devletine, milletine ve Kahraman Ordumuza vefakarca ve cefakarca hizmet eden 52 bin TSK personeli devlet memuru Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Başbakanımız Binali Yıldırım ve M.S.B. Sayın Nurettin CANİKLİ den 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde  MECLİS te yapılacak kanun ve düzenlemelerle TSK da çalışan 52 bin memurun hakkını hukukunu gözetilmesini ve kurum içinde ÜVEY EVLAT durumundan ÖZ EVLAT olarak aynı haklardan yararlanması  için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılmasını istiyorlar....!!!!

Hasan ÇAĞLAR 

Büro Memur-Sen Istanbul 8 Nolu Şube Başkanı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.